Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Maskiningenjör till Saab Kockums Ytfartyg

Karlskrona, Sweden
Closing date: 7 April 2023

Saab söker dig som vill bli en del av vårt spännande och utmanande arbete att utveckla fartyg i världsklass till Svenska marinen. Attraheras du av en arbetsplats där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din roll

Sektionen som kallas Outfitting är idag en grupp på ca 15 personer som ansvarar för arrangemang och integrering av utrustning över hela fartygen. Både underhåll av befintliga fartyg i Marinen och nykonstruktion. Vi använder bland annat Aveva Marine, Aveva E3D och i Creo i vårt arbete vilket innebär att vi kan erbjuda en ordentlig utvecklingsresa!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

  • Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD (Creo och Aveva)
  • Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
  • Teknisk dokumentation i form av rapporter och produktspecifikationer

Den du är idag

I teamet kan vi välkomna personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet. Men eftersom vi bygger vårt företag, kultur och vår utveckling med hjälp av varandra så är det vitalt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Trivs du i den miljön så är chansen väldigt stor att du trivs hos oss.

Oavsett om du nyligen är klar med din utbildning eller har flerårig erfarenhet av mekanikkonstruktion har vi utrymme och möjlighet att utmana och stimulera dig. Vi arbetar med produkter i världsklass vilket innebär hög teknisk komplexitet och vilket ställer krav på din förmåga till analytiskt tänkande och problemlösningsförmåga. Du kommer ha en roll som kräver mycket samarbete och samverkan med andra aktörer och specialister. Därför är det viktigt att du trivs med sociala kontakter.

För att du ska lyckas i denna roll behöver du:

  • Ingenjörsexamen inom ett tekniskt område eller motsvarande.
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska; muntligt och skriftligt
  • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt

Har du dessutom något av detta blir vi extra glada:

  • Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är synnerligen meriterande
  • Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo och/eller Aveva Windchill


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab Kockums representerar spetskompetens inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Denna tjänst är inom området Vessel System

Här finns möjligheterna att bli en del av ett spännande internationellt nyutvecklingsprojekt. Framför oss ligger även åtagande där vi arbetar vidare med att definiera svenska marinens korvetter och vi kommer avsluta viktiga utvecklingsprojekt som varit en del av återbyggnaden av svenska marinens flotta.

På Saab värderar vi det egna ansvaret högt och arbetsmiljön ger dig möjligheter att lära och utvecklas samt bidra till en fortsatt positiv utveckling på vår väg mot ett varv i världsklass.

Saab Business Areas
Inside our leading naval factory

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Frågor om tjänsten?

Vänligen kontakta Fredrik Olsson, rekryterande chef + 46 734341320
 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal