Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Maskinoperatör skärande bearbetning - fräsning

Karlskrona, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Maskinoperatör, Welding Control

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Nu söker vi en maskinoperatör inom en unik bransch där säkerhet och kvalitet kommer i första rummet. Välkommen till vårt team och ett skeppsvarv i världsklass!

Din roll

Som maskinoperatör hos sektionen Welding Control kommer du arbeta med att ta fram provstavar för mekanisk provning av svetsar och metalliska material samt fogberedning av material för svetskvalificeringar. Vid behov tar du även fram ritningar för produktionsprover och svetstester.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Maskinbearbetning (fräsning, svarvning) och kapning

  • Utarbetning av enklare ritningar

Tjänstens placeringsort är Karlskrona.

Din profil

Du som söker är en praktisk problemlösare och lagspelare.

Du trivs att arbeta både i team och självständigt, och din grundinställning är att problem är en möjlighet till att lära och bli bättre.

Du måste ha följande kunskaper/erfarenheter:

  • Erfarenhet och kunskap inom manuell skärande bearbetning

  • Gedigen erfarenhet av ritningsläsning

  • Grundläggande kunskap inom konstruktion

  • Erfarenhet av att arbeta med CAD

Det är meriterande om du har följande:

  • Vana att arbeta med höghållfasta stål och rosttröga material

  • Vana att läsa och tolka standarder inom svetsområdet

  • God datorvana

  • Erfarenhet från liknande tjänst

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer tillhöra avdelningen Welding Control, i ett team av nio personer, som ingår i området Quality and PM&T inom Shipyard. I teamet finns olika kompetenser såsom svetsingenjörer, svetskoordinatorer och planerare.
Teamets arbete syftar till att optimera och utveckla den svetsande organisationens arbete och för att främja effektiva och praktiska arbetssätt.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef Björn Åström, bjorn.astrom@saabgroup.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.