Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Master Planner till Produktion

Linköping, Sweden
Closing date: 13 December 2023

Din roll

Som Master Planner ansvarar du för att utifrån fastställd masterplan samt operativa mål upprätta ett optimalt produktionsprogram. Du ansvarar för att korrekt produktionsprogram är implementerat och tillgängligt i vårt affärssystem. En viktig uppgift för huvudplaneringen är att snabbt och enkelt kunna genomföra analyser utifrån möjliga scenarion med hänsyn till resurs- och beläggningsläge, där även den ekonomiska konsekvensen redovisas.

I den här rollen samarbetar du brett med kollegor på olika nivåer inom Aeronautics. Du varierar kontinuerligt arbete med förbättringsaktiviteter och verksamhetsutveckling. Du har möjlighet och förväntas bidra till att vi håller vårt åtagande och ständigt förbättras att nå nya målbilder och krav. En viktig del av ditt uppdrag är att kunna kommunicera komplicerade tidsplaner och beslutsunderlag på såväl operatörsnivå som till ledningsfunktioner.

Som huvudplanerare hos oss kommer du in i en grupp som präglas av öppenhet och samarbete. Du är i en roll där du har stor möjlighet att påverka och förändra på ett strategiskt plan.

Din profil

Vi söker dig som är handlingskraftig och målinriktad och har ett problemlösande förhållningssätt. Vi ser att du arbetar bra med andra och är lyhörd men även att du har god förmåga att kunna driva dina egna frågor framåt på ett självständigt sätt. För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har en god kommunikativ förmåga och tycker att det är roligt att hålla föredrag i varierande sammanhang.

Vi ser gärna att du har

  • Högskole-/universitetsexamen inom ex. logistik eller teknik

  • Arbetslivserfarenhet inom planering och/eller logistik

  • Erfarenhet av att arbeta i ett affärssystem, ex. IFS

  • Erfarenhet av projektledning

  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet

  • God kommunikativ förmåga i tal och skrift i svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du är varmt välkommen att ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.