Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Master Planner

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2023

Vi söker dig som gillar att se helheten i en dynamisk verksamhet och kan planera detaljerna. Förståelse för komplexa projekt och intresset för att hålla verksamheten på rätt spår är bra egenskaper.

Din roll

Du ingår i ett projektledningskontor på ca 25 personer med varierande ålder och bakgrund. Organisatoriskt är vi inom avdelningen Special Missions Regional Aircraft (SMRA) som tillhör affärsområdet Aeronautics, och vi driver och bemannar otroligt intressanta och spännande projekt avseende leveranser av ombyggda civilflygplan till kunder över hela världen, som till exempel GlobalEye.

Som SMRA masterplanerare kommer du att planera och följa upp de projekt som vi ansvarar för på en övergripande nivå. Stötta projektledare och linjechefer med projekt- och resursplanering. Vi har en mycket tight koppling till produktionen som sker i direkt anslutning till våra lokaler. Vi kan direkt följa progressen i projekten med besök i hangaren.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Skapa och upprätthålla en helhetsbild av resursefterfrågan inom och utanför SMRA-organisationen.
  • Samla, sätta ihop och analysera information om projektresultat och tidsplaner
  • Övervaka projektstatus och projektets beroenden/synergier/kopplingar
  • Implementera och förbättra rutiner gällande resursplanering och uppföljning
  • Ge stöd gällande planering till projekt- och linjeledning

Din profil

Du tycker om att arbeta med människor, är kommunikativ, självgående och gillar att hålla koll på detaljer och lösa problem. Du är intresserad av planering, projektledning och ledarskap. Du behöver kunna engelska, muntligt och skriftligt och bör vara bra på Excel.

Önskad kompetens, men inte en förutsättning:

  • Erfarenhet från planering inom projekt, produktion eller liknande områden
  • Antura, Microsoft Project eller liknande planeringsverktyg
  • Relevant kandidatexamen eller motsvarande erfarenhet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.