Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Materialingenjör IWE

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 November 2020
Apply for this job!

Vad du blir en del av

Saab Aeronautics - Material och Processteknik ansvarar för att leverera kostnadseffektiva och standardiserade material och tillverkningsprocesser och stöd till Saab. Inom vår sektion Material och Processteknik stödjer vi alla Saab:s enheter med utveckling och problemlösning inom hela materielområdet. Utifrån vårt kärnuppdrag utför vi även rådgivning, utbildning och revisioner. Vår sektion består idag av ett antal team med ett 30-tal medarbetare som arbetar med utveckling, kvalificering och standardisering av våra material och tillverkningsprocesser.

 

Nu söker vi dig som vill arbeta med, och utvecklas vidare inom materialteknik hos oss.

Din framtida utmaning

I din roll som materialingenjör hos oss kommer du att utveckla de material och tillverkningsprocesser som vi tar fram för Saabs produkter, primärt inom svetsning och metalliska material. Du kommer att vara del av ett team där gemensamt ansvar för gruppens leverans är prioriterat. Vår arbetsmetodik är baserat på Scrum.

 

Utöver arbete som SAAB Aeronautics IWE, kommer du även att arbeta med andra tillverkningsprocesser, såsom värmebehandling, formning och maskinbearbetning.

Arbetsuppgifterna varierar från utveckling, kvalificering och standardisering, till produktionsstöd och kvalificering av underleverantörer.

 

Vi arbetar i nära samarbete med konstruktion, industrialisering och produktion, samt våra underleverantörer. För att du ska få rätt nivå på dina utmaningar kommer rollen att anpassas efter just din kompetensnivå och erfarenhet inom materialteknik.

 

Resor till underleverantörer och andra SAAB enheter förekommer.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att samarbeta och kommunicera med andra. Du har också en god förmåga att analysera och lösa problem. Du ser det som en naturlig del att följa och utveckla effektiva regelverk och arbetsmetoder.

 

Du har en eftergymnasial utbildning inom materialteknik mot metalliska material och är IWE. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom design eller tillverkning.

 

Du behöver ha goda kunskaper i det svenska och engelska språket i tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning av myndighet.

 

Urval sker löpande, och kan tillsättas innan sista dagen. Välkommen med din ansökan!

.