Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Materialingenjör ytteknik

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 November 2020
Apply for this job!

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med ytbehandlings- och korrosionsfrågor, även erfarenhet inom metalliska material, skadeutredningar är meriterande. Det är positivt med erfarenhet från arbete i produktion- eller konstruktionsnära. Du bör även ha ett stort intresse för att fördjupa dig inom området ytbehandling och korrosion och dess koppling till livslängd, hållfasthet- och konstruktionsfrågor.

 

Arbetet kan till viss del anpassas efter individens kompetens och inriktning tillsammans med övriga i teamet.

 

Du bör gilla ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, självgående, analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Vidare bör du som sökande vara kommunikativ med god förmåga att kunna uttrycka dig verbalt och i skrift. Du förmedlar gärna dina kunskaper inom området på ett pedagogiskt sätt till dina medarbetare. Goda språkkunskaper i engelska är en förutsättning.

 

Du bör ha en relevant akademisk examen inom kemi, material eller maskinteknik.

 

Vad du blir del av;

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

 

Du kommer tillhöra sektionen Material och Processteknik som är en del under General Engineering.

Inom sektionen arbetar vi företagsövergripande som kompetenscentrum inom metalliska och ometalliska material, tillverkningsprocesser, standarder och kvalificeringar.

Material

Du blir en del av ett aktivt team som arbetar brett inom sina teknikområden, där du får en möjlighet att arbeta med många olika frågeställningar under våra produkters livscykel.

 

Vi är i dagsläget ca 20 medarbetare.

Vi söker nu en medarbetare med stort intresse för frågor inom området ytteknik och korrosion, inom både organiska och oorganiska processer. Arbetet innefattar arbetsuppgifter genom våra produkters hela livscykel, med fokus på produktion och produktionsstöd.

 

Arbetet sker i gränssnittet mellan produktion, konstruktion, kvalité och inköp samt med externa kontakter utanför Saab AB. En viktig del i verksamheten är stöd till produktion och konstruktion där det bland annat ingår stöd i frågor som materialval, ytbehandling, korrosionsfrågor och  avvikelsehantering. I arbetet ingår även undervisning inom området ytbehandling och korrosion, samt arbete med våra företagsinterna standarder.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts löpande, och kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.