Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Materialingenjör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Materialingenjör komposit lätta konstruktioner ytfartyg

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Sektionen Hull and Structural Analysis är idag en grupp på ca 35 personer som ansvarar för utveckling fartygsskrov och analys av mekaniska system. Inom strukturanalys finns disciplinerna dynamik, statisk hållfasthet, utmattning, brottmekanik och skrovkonstruktion.

Som ”materialingenjör komposit, ytfartyg” kommer du att ingå i team som arbetar med materialutveckling, skrovkonstruktion, beräkningar och analyser. Ditt arbetsområde kommer att vara brett och spänna över många discipliner.  Du kommer att arbeta med utveckling/kvalificering av kompositmaterial men även med konstruktions och produktionstekniska problem. Du kommer att arbeta självständigt, men måste på ett kreativt och konstruktivt sätt interagera med konstruktion och produktion i olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

En stor del av arbetet utförs i laboratoriet där vi tillverkar provobjekt och utför mekanisk provning. Vi kvalificerar kompositer och verifierar konstruktionslösningar.  Arbetet är både praktiskt och teoretiskt. 

Din profil

Vi söker dig som är minst Civilingenjör (MSc), inom materialteknik, kemi, fysik och med intresse av kompositmaterial och lätta konstruktioner.

För att vara framgångsrik i tjänsten krävs god kunskap inom materialteknik, intresse för kompositmaterial och ha förmåga driva utveckling mha laboratorieförsök och analyser. Du har erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt, har en god pedagogisk förmåga och även förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och hantera flera projekt parallellt. Meriterande är om du har erfarenhet av, arbete i laboratorium, strukturanalys, marina system, produktionsteknik och lätta konstruktioner.

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är både självgående, samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Stationeringsort är Karlskrona. Tjänsteresor förekommer, körkort är inget krav men meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Har du frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Per Tingskull, rekryterande chef per.tingskull@saabgroup.com


Vi ser fram emot din ansökan!