Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Materielkoordinator, Beredare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
2 June 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

I rollen som materielkoordinator kommer du ha en helhetsbild över våra pågående projekt, och se till så att rätt material finns framme i rätt tid. Då rollen är ny i organisationen kommer du vara med och skapa ramarna.

Arbetet innebär att du främst kommer att bereda och koordinera så att materieldrivningen fungerar genom våra interna och externa flöden. Du informerar om status till linje, projekt och dess intressenter.

Rollen innebär att du aktivt söker information och arbetar tillsammans med alla olika delar inom vår verksamhet, exempelvis logistikutveckling, engineering, inköp, projektplanering och godshantering. Du kommer hantera mycket information och en stor del av arbetet sker i IFS 10 och Excel.

Din profil

Du har tidigare erfarenhet inom planering och goda kunskaper i Excel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i något affärssystem. Det är mariterande om du har kunskap om materieldrivning och lagerstyrning.

Du är självgående samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Rollen kräver även att du är driven, har en god kommunikationsförmåga och känsla för service.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.