Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Materielplanerare Agusta 109 LUHS(HKP15)

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 December 2021
Apply for this job!

Känner du dig redo för nya utmaningar och har ett intresse för flygunderhåll? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Din roll

SAAB utökar och förlänger sin verksamhet inom helikopterunderhåll och söker nu en ny medarbetare till vårt team på Malmen/Linköping.  Avdelningen Support Solution är en verksamhet som präglas av många helhetsåtaganden gentemot våra civila och militära kunder inom flygplan- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden
 

I din roll som Materialplanerare kommer du att ingå i ett team inom Base staff tillsammans med andra planerare/beredare, logistiker och tekniker.Du kommer att ha en central roll mot kund då det ingår i vårt åtagande att, på uppdrag av kunden, planera och beställa åtgärder på urmonterade komponenter som ska skickas på underhåll eller reparation. Du kommer även att bli ansvarig för att verktyg och GSE (Ground support equipment) finns tillgänglig i tillräcklig omfattning för verkstadens behov. Detta innebär att du är delaktig i verkstadsplanering och planering av allt underhåll på verktyg och GSE:er. Detta kommer till stor del ske i samarbete med FM Materielplanerare.

I vårt team strävar vi efter att kunna hjälpa varandra med de flesta uppgifter som uppstår. Det innebär att det krävs att du är flexibel och inte rädd för att hjälpa andra vid behov.

Dina uppgifter omfattar bland annat:

 • Materielplanering av tilldelad materiel avseende underhåll, modifiering och tillgänglighet
 • Åtgärdsbestämning av materiel, både GSE och verktyg.
 • Beställning av komponentunderhåll och modifiering av HKP komponenter
 • Inmatning och uppdatering av aktuella datasystem
 • Övriga uppgifter kan förekomma


Din profil

Vi söker dig med intresse för teknik och olika system. Du har god datorvana, är lösningsorienterad, har förmåga att motivera dig själv, är hjälpsam och trivs att arbeta med andra.
 

Krav:

 • Gymnasial utbildning  inom teknik/logistik  eller tidigare relevant arbetslivserfarenhet
 • Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift. 
 • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbete

Meriterande:

 • Erfarenhet av flygunderhållsverksamhet inom militära underhållstillstånd RML V6A/EMAR Part 145 eller civilt Part 145
 • Dokumenterad erfarenhet från affärssystem , främst IFS Sherpa och FENIX
 • Kunskap/kännedom om HKP 15 underhållsprogram.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Avdelningen Support Solution  består i dag av ca 250 medarbetare men behöver bli fler. Vi finns i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed. Vi har en bred verksamhet både avseende civil och militärt  flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Sektionen Military Rotorwing som Du blir en del av, ingår i Support Solution och består i dagsläget av ca 70 personer och ska öka sina åtaganden.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Sista ansökningsdag är 2021-12-15. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.