Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mätingenjör till utvecklingsavdelningen

Karlskoga, Sweden
Closing date: 12 April 2023

Vår verksamhet är i ett expansivt skede och vi söker med anledning av det en erfaren ingenjör som skall jobba med mätuppdrag hos oss på utvecklingsenheten i Karlskoga.

Din framtida Utmaning

Sektionen Systemverifiering är en del av utvecklingsenheten i Karlskoga. På utvecklingsenheten arbetar vi inom hela utvecklingskedjan - från teknik till färdig produkt. Sektionen arbetar primärt med delsystemutprovning, systemutprovning och sammanhåller till del verifieringsarbetet av våra produkter. I Karlskoga är huvudinriktningen mot missil- och understödssystem. Vi ansvarar för teknik och metodik inom verifiering och test.


Följande primära arbetsuppgifter ingår:

 • Identifiera projektens mätbehov och realisera dessa i samband med provuppdrag

 • Identifiera och genomföra mätuppställning

 • Genomföra datainsamling/utvärdering/analys av externa sensorer

Dessutom ingår följande arbetsuppgifter:

 • Genomförande av verifiering, delsystemutprovning och systemutprovning

 • Genomförande av utvecklingsprovning, t.ex skjutprovning och miljöprovning

 • Provledning

Arbetet genomförs till del utomhus.

Din profil


Vi ser gärna att några av dessa områden passar in i din profil:

 • Du är en erfaren och praktisk lagd ingenjör, gärna med kunskaper inom några av dessa områden: elektronik, mekanik, mätteknik eller utvecklingsprovning.

 • Du har en god analytisk förmåga

 • Du är metodisk och noggrann

 • Erfarenhet av verifiering och/eller systemtest

 • Du är utåtriktad och kan uttrycka dig verbalt och skriftligt på både svenska och engelska

 • Du känner dig bekväm med att ha en ledande/drivande roll

 • Du är van att ta egna initiativ

 • Du är positiv och gillar att jobba med omväxlande arbetsuppgifter såväl enskilt som i grupp och är öppen för nya utmaningar

Din arbetsplats och ditt kontor är placerat i Karlskoga på Dammbrokontoret.

Tjänsten kan medföra resor både nationellt och internationellt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.