Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mechanical Designer

Location
Malmö, Sweden
Closing date
8 December 2021
Apply for this job!

På Saab Kockums arbetar vi nära kunder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts- och ytfartygssegmenten!

Din roll

Arbetet som konstruktör på sektionen Hull & Superstructure innebär nykonstruktion såväl som modernisering av skrovrelaterade konstruktioner till ytfartyg och ubåtar. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med exempelvis beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal.
 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära:

 • Konstruktion och granskning av produktutformning i 3D-CAD
 • Ritningsframtagning enligt, kundkrav, standarder och produktionskrav
 • Kravanalys och produktionssupport
   

Placeringsort är Malmö eller Karlskrona beroende på önskemål.

Din profil

Vi söker dig som är mekanikingenjör, med flera års erfarenhet eller i början av din karriär. Du gillar att konstruera och löser problem både genom att organisera, hjälpa och kommunicera. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer krav på dig att kunna ta till dig och processa mycket information och riktlinjer från standarder, databaser etc. Du är bekväm med att förmedla information verbalt såväl som skriftligt. Då du samverkar med många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga. Vi arbetar med både moderniseringar av befintliga fartyg och utveckling av nya produkter i längre projekt vilket kräver noggrannhet och uthållighet.

Krav:

 • Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande:

 • Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är meriterande
 • Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo eller likvärdiga verktyg
 • Erfarenhet av svetsade konstruktioner, konstruktioner i komposit samt toleransanalyser
 • B - körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Sektionen Hull & Superstructure utgörs av 17 medarbetare och är en av tre sektioner inom området Hull & Weapon. Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kunniga ingenjörer inom ett antal olika tekniska discipliner, ansvara för att ta fram lösningar för att uppfylla krav på funktionalitet, producerbarhet och kravuppfyllnad. Hull & Superstructure är ett sammansvetsat team med målet att tillsammans leverera och bidra till en kultur där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Linnéa Karlsson, rekryterande chef
+46 73 434 27 82


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Läs mer om oss här