Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mechanical Engineering

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
1 December 2021
Apply for this job!

Vill du vara en del av vårt team där du kommer att ansvara för att ta fram lösningar för stora svetsade konstruktioner med många gränssnitt och höga krav eller arbeta med avancerad mekanik i form av utrustning för hantering av materiel?  Då är detta en tjänst för dig!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll
Arbetet som mekanikkonstruktör inom sektionen Weapon Handling & Platform innebär konstruktion inom såväl nybyggnation som modernisering av mekaniska konstruktioner till fartyg. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med tex beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal. På Saab Kockums arbetar vi nära kunder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts och ytfartygssegmenten!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:
•    Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD (Creo)
•    Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
•    Kravanalys, installations- och produktionssupport

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Placeringsort är Malmö eller Karlskrona beroende på önskemål.


Din profil
Vi har just nu flera vakanser och söker därför dig som är mekanikingenjör och i början eller en bit in i din karriär. Du gillar att konstruera och löser problem både genom att organisera, hjälpa och kommunicera. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer krav på dig att kunna ta till dig och processa mycket information och riktlinjer från standarder, databaser etc. Du är bekväm med att förmedla information såväl verbalt som skriftligt. Då du verkar mot många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga. Då vi arbetar med både moderniseringar av befintliga fartyg och utveckling av nya produkter i längre projekt krävs noggrannhet och uthållighet.


Krav:
•    Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
•    Flytande svenska; muntligt och skriftligt
•    Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt

Meriterande:
•    Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är meriterande
•    Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo och Windchill
•    Erfarenhet av svetsade konstruktioner, rörlig mekanik och toleransanalyser
•    Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av
På området Hull & Weapon är vi idag ca 65 medarbetare uppdelade på tre sektioner där Weapon Handling & Platform utgör 28 stycken konstruktörer och systemingenjörer. Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kunniga ingenjörer inom ett antal olika tekniska discipliner, så som hållfasthet och produktion, ansvara för att ta fram lösningar för att uppfylla krav på funktionalitet, installation och arbetsmiljö för utrustning och fartygspersonal. 

Weapon Handling & Platform består av 2 olika team med målet att tillsammans leverera och bidra till en kultur där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter. Det ena teamet arbetar med utrustning för ombordtagning, rangering och stuvning av vapen, AUV:er, utrustning för dykare samt förnödenheter. Det andra teamet arbetar med plattformar i fartyg som är en del av den bärande strukturen. Här krävs tät interaktion med alla gränssnitt som finns på våra plattformar och ett tätt samarbete med de som placerar aggregat och inredning. 

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.


Saab Business Areas
Inside our leading naval factory


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Cornelia Silve, rekryterande chef + 46 734 34 11 07

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Läs mer om oss här