Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Medarbetare till Management System Support

Arboga, Sweden
Closing date: 22 February 2023

Din roll

Management System Support (MSS) inom Group Function Quality ansvarar för att guida och supporta Saab:s verksamhet i arbetet med att uppdatera och underhålla ledningssystem utifrån de krav som finns. Kravställningen utgörs av såväl interna som externa krav, t ex olika kvalitetsstandarder och myndighetskrav.

Tjänsten innebär mycket kundkontakt och kräver att man är serviceminded och lyhörd för kundens behov. För att trivas i rollen behöver du vara en kommunikativ person med god samarbetsförmåga samt ett strukturerat förhållningssätt, dvs en grund i ordning och reda.

Du trivs med att arbeta i team likaväl som enskilt, allt för att på bästa sätt stötta våra kunder.

Arbetsuppgifter:

 • Stötta Saabs verksamhet med att uppdatera och underhålla dokumentationen i sina ledningssystem
 • Säkerställa att dokumentationen uppfyller de formalia-krav som finns, både externa och interna
 • Stötta Saab:s verksamhet med framtagning av blanketter och mallar utifrån verksamhetens behov
 • Delta i verksamhetsutvecklingsinitiativ inom ramen för MSS verksamhet

Din profil

Vi söker dig som trivs att arbeta i team med kundens bästa för ögonen. Det är viktigt att du som person är kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor.

Du behöver också vara strukturerad och ha förmågan att ge relevant stöttning till verksamheten i frågor som rör administrationen av våra ledningssystem.

Kvalifikationer:

 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Office Programs, framför allt MS Word
 • Strukturerad och noggrann
 • Relevant erfarenhet av administrativt arbete
 • Kundfokus
 • Flexibel och lösningsorienterad
 • God kommunikationsförmåga
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta inom kvalitetsområdet och med ledningssystem
 • Goda kunskaper om Saab organisation och våra ledningssystem

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du blir en del av

Management System Support inom Group Function Quality. Teamet som du blir en del av består av tolv medarbetare, varav fyra även arbetar som modellörer av ledningssystem. De flesta av oss har placeringsort Linköping men det finns även exempel i Arboga.

I ditt arbete kommer du få en stegvis kompetensutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor. Du får också en personlig fadder i teamet, allt för att ge dig en bra start och de rätta förutsättningarna för att lyckas i arbetet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.