Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Medarbetare till Operationanalys på Saab

Linköping, Sweden
Closing date: 6 September 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker nu dig som vill bli vår nya medarbetare inom området Operationsanalys, vi har en central uppgift inom utveckling av flygsystem och luftförsvarsförmåga och verkar brett inom Saab i allmänhet och Aeronautics i synnerhet.

Områdets huvudsakliga uppgifter innebär bland annat att verifiera och validera produkters prestanda och användbarhet, där vi använder oss av både obemannade och bemannade simuleringar för att genomföra detta.

För att studera skillnader i operativ förmåga och analysera operativa prestanda använder vi Saabs egenutvecklade simuleringsramverk. Men vi utvecklar våra egna modeller för att beskriva olika produkters beteende som till exempel sensorprestanda, vapenprestanda och manöverprestanda.

Din uppgift hos oss kommer främst att innebära framtagning av underlag samt att administrera, uppdatera, validera och konfigurationsstyra mjukvara och typdata för taktiska simuleringar som nyttjas för att värdera den operativa nyttan av Saabs produkter.

Din profil

För vår roll söker vi dig som är operativt och tekniskt intresserad, som vill arbeta med modellering, simulering och analys av simuleringsresultat. Om du dessutom gillar att se både helhet (kundnytta) och detaljer (fysikalisk modellering och en del riktigt intressanta programmeringsproblem) så är det här rollen för dig.

AI-teknologi ger nya möjligheter och utvecklar vårt sätt att studera skillnader i operativ förmåga och operativa prestanda. Här går utvecklingen snabbt och Operationsanalys behöver nyttja möjligheterna. Kompetens och intresse inom AI och maskininlärning är därför intressant om du besitter, men inget krav.

Vi ser att du kan vara en erfaren person lika väl som en nyutexaminerad, ditt engagemang och ditt intresse att driva utvecklingen och arbetet framåt är det viktigaste för att lyckas och trivas hos oss.

Vi ser däremot att du har;

  • Utbildning som högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande med goda kunskaper inom programmering.
  • Goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här