Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Medarbetare till Systemverifiering AEW&C

Göteborg, Sweden
Closing date: 13 August 2022

Känner du dig redo för nya utmaningar och har ett genuint teknik intresse som varvas med kundkontakter världen över, då har vi tjänsten för dig!

Din roll

Du kommer att arbeta med integrations-, verifierings- och acceptansaktiviteter av våra avancerade flygburna spaningsradarsystem (AEW&C) och vara stöd vid flygplansintegration. Våra program och projekt sträcker sig från kortare uppgraderingsuppdrag till fleråriga utvecklingsprogram. Våra uppdrag innehåller allt från framtagande och genomförande av testfall, till deltagande i flygprov med tillhörande analyser och utvärderingar av mätmetoder och provresultat. Arbetet sker i tätt samarbete med övriga delar inom Saab. Efter leverans till kund kan du komma att vara en del av support-teamet på hemmaplan och på plats hos kund.

Din profil

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör, med fördel inom mjukvara och / eller data. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom området är det meriterande.

För tjänsten är det dessutom meriterande att ha:

  • Kunskap inom radarteknik

  • Goda kunskaper inom programmering

  • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga

  • Förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp

  • Stark drivkraft och förmåga att tillföra energi till gruppen

  • Erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system

  • Erfarenheter av kundkontakter

I arbetet ingår även att vid behov självständigt kunna representera Saab och presentera våra produkter, utvärderingsmetoder och resultat, såväl på hemmaplan som ute hos våra kunder över hela världen. Våra systemlabb används ofta för att demonstrera vår systemkompetens och förmåga inom AEW-området. I arbetet ingår att planera och genomföra sådana demonstrationer för befintliga och potentiella kunder och andra viktiga besökare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Affärsenheten Radar Solutions, inom Surveillance, ansvarar för radar- och övervakningssystem varav Airborne Early Warning and Control (AEW&C) är ett av dessa. Inom vår gruppering arbetar ca 30 systemverifierare med olika inriktningar och specialkompetenser. Vi arbetar i team och har ett nära samarbete över gränserna gentemot andra delar av Saab.

Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö där balans mellan arbete, fritid och familjeliv är en självklarhet. Tillsammans med dina kollegor ges du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Kontaktinformation:

Angela Anttonen, rekryterande chef; e-mail: angela.anttonen@saabgroup.com

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.