Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Medarbetare till systemverifiering inom flygburna spaningsradarsystem

Göteborg, Sweden
Closing date: 29 November 2023

Din roll

Du kommer att arbeta med integrations-, verifierings- och acceptansaktiviteter på högsta systemnivå av våra avancerade flygburna spaningsradarsystem Erieye™ (AEW&C). Vi söker just nu medarbetare till flera olika funktionsområden och roller. Sektionen behöver förstärka sina team inom verifiering av: datorplattform, operativsystem, taktisk datalänk och radar. Sektionen behöver även fler medarbetare till vårt serviceteam som arbetar med befintliga system, dels i Sverige och dels i kundland. Våra program och projekt sträcker sig från kortare uppgraderingsuppdrag till fleråriga utvecklingsprogram. Våra uppdrag innehåller allt från framtagande och genomförande av testfall, till deltagande i flygprov med tillhörande analyser och utvärderingar av mätmetoder och provresultat. Arbetet sker i tätt samarbete med övriga delar inom Saab. Efter leverans till kund tar serviceteamet över verifieringsuppdraget inom ramen för våra servicekontrakt.


Vår personal är indelade och arbetar inom olika funktionsområden, där vi just nu är i behov av personal inom flera funktionsområden. Vi ser mycket positivt på att vår personal på sikt utvecklas inom flera områden, där även den enskilde medarbetaren har möjlighet att påverka sin inriktning utifrån verksamhetens behov och dina förutsättningar.  


Din profil

Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning, med kunskap inom något av följande områden: programmering, testning, automattestning eller elektro. Vi ser att du är en stark problemlösare, noggrann men även en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi ser även att du dessutom har ett strukturerat arbetsätt och god analysförmåga. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom testning/verifiering, konstruktion av komplexa tekniska system och erfarenhet av att dokumentera och rapportera progress i arbetet så är det fördelaktigt.

I rollen kommer både resor inrikes och utrikes med en varierande intensitet att förekomma, och därav måste du i någon form vara resbar. Vi ser även erfarenheter av en kundnära resande befattning med någon av Saab Radar Solutions produkter samt erfarenheter av kundkontakter som meriterande.

För tjänsten är det även meriterande att ha något av följande:

  • Kunskaper inom Linux

  • Kunskap inom grafiskprogrammering LabView

  • Kunskap inom taktisk datalänk t.ex Länk 16

  • Saab intern kunskap i något del-system områden

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Affärsenheten Radar Solutions, inom Surveillance, ansvarar för radar- och övervakningssystem varav Airborne Early Warning and Control (AEW&C) är ett av dessa. Inom vår gruppering arbetar ca 30 systemverifierare med olika inriktningar och specialkompetenser. Vi arbetar i team och har ett nära samarbete över gränserna gentemot andra delar av Saab.

Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö där balans mellan arbete, fritid och familjeliv är en självklarhet. Tillsammans med dina kollegor ges du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.