Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanik konstruktör/Designteknikledare till vårt designteam

Arboga, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Din framtida utmaning

Vill du arbeta med produktutveckling genom hela kedjan – från produktidé till tillverkad produkt?


Design sektionen supportar avdelning Ground Support Equipment med design- och konstruktionsuppdrag inom alla domäner och vi har ansvaret att leverera de mest kostnadseffektiva och underhållsmässiga produkterna utifrån givna kravbilder. Då efterfrågan på våra tjänster kontinuerligt ökar söker vi en ny engagerad, kreativ och strukturerad kollega.

Arbetsuppgifterna varierar både i komplexitet och i område, något som kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och inte är rädd för utmaningar. Arbetsuppgifterna innebär vidare att utifrån en given kravbild förädla våra kunders önskemål, ta fram konceptlösningar i form av 3D-modeller och förfina dessa till tillverkningsunderlag för prototyp- och serietillverkning. Du verifierar att dina konstruktioner uppfyller aktuella krav som hållfasthetskrav och funktionskrav med kollegor som ansvarar för dessa områden. I det här jobbet kommer du även att ha en roll som designteknikledare vilket innebär att du kommer att leda en arbetsgrupp om 2-5 kollegor i olika design- och beräkningsuppdrag mot uppsatta mål inom respektive uppdrag samt granska och godkänna deras konstruktioner och frisläppa en PDM struktur i vårt affärssystem.

Arbetet kan innebära en del resor till våra sektioner på annan ort, till våra kunder och till Försvarsmaktens förband.

Din placering är på vår Saab site i Malmslätt, alternativt på vår Saab site i Arboga.


Din profil

Vi söker dig som är teknik- och ledarskapsintresserad och vill vara med där det händer! Som person har du lätt för att samarbeta med andra, är flexibel och kan arbeta med flera uppdrag samtidigt. Du har ett välutvecklat sinne för tydlighet, struktur, ordning och får samtidigt saker att hända. Du har en innovativ ådra där du bidrar med nya kreativa idéer och lösningar i våra uppdrag och för våra produkter. Hos oss är det viktigt att du förstår kundvärde och uppskattar hög kvalitét.

Vi tror att du är högskoleingenjör eller motsvarande samt har c:a 5 års arbetslivserfarenhet av att designa och utveckla nya och befintliga produkter. Har du även erfarenhet av någon form av ledarskap, flygbunden underhållsutrustning eller annan typ av flygmateriel ser vi det som mycket meriterande.

Arbetet utförs primärt i CAD-verktyget Autodesk Inventor samt PDM systemet Vault, varför erfarenhet av de systemen är meriterande. Du hanterar svenska och engelska väl i tal- och skrift samt innehar körkort med minst behörighet B.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du blir en del av sektionen Design som ingår i avdelningen Ground Support Equipment Department (GSE). Avdelningen arbetar med affärer och projekt riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7-A, Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.


Kontaktperson:

Mats Raneborn +46 13 23 16 49, mats.raneborn@saabroup.com

Känns det här jobbet intressant? Ansök redan idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.