Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanik Undervatten växer - vill du bli en del av vårt team?

Linköping, Sweden
Closing date: 10 March 2024

Vi är i ett expansivt skede och söker ett stort antal nya medarbetare till vår mekanikavdelning i Saab Kockums Linköping. Är du en person som vill arbeta i fronten av teknikutvecklingen och som har intresse för mekanik och innovation? Då har vi tjänster för dig.

Din roll

Idag är vi cirka 50 medarbetare uppdelat på 3 sektioner och vi arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Vi arbetar ständigt med att vara i teknikens framkant och Additive Manufacturing (3D printing) är ett område som har stort fokus.

Vårt team präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete där vi löser våra uppgifter tillsammans. Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Din profil

Vi tror att du är en person som tycker om att hantera en verklighet som ständigt förändras. Du har ett förtroendeingivande sätt och trivs med att jobba i team. Saab Underwater Systems ansvarar för tekniskt avancerade produkter med långa livslängder och det är därför bra med en nyfikenhet och intresse för teknik.

För att vara framgångsrik i någon av våra roller behöver du ha en högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning mot maskinteknik eller teknisk fysik eller liknande. Du behöver också vara kommunikativ i svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi välkomnar både dig med erfarenhet så väl som dig som är nyexaminerad i din roll. Beroende på tidigare erfarenhet finns för dig som är intresserad av ledarskap även möjlighet att leda en arbetsgrupp.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi välkomnar din ansökan på både engelska och svenska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.