Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Mekaniker till komponentverkstaden i Nyköping

Nyköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

I rollen som mekaniker kommer du arbeta med reparationer, modifieringar samt underhåll på komponenter till flygplan inom ramen för våra verksamhetstillstånd. Vi utför idag komponentunderhåll på olika flygplanstyper så som DHC-8, AT-802, MU2, Learjet 35, Saab 2000 och 340. Arbetet är mycket varierande och omfattar allt från lättare underhåll till däcksbyte, blästring, oförstörande provning, målning och underhåll/reparation av batterier.

Hos oss finns det goda möjligheter för personlig utveckling inom komponentunderhåll då arbetet bl.a. innefattar oförstörande provning, hydraulik, avancerade modifieringar och reparationer av flygplan och komponenter.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom komponentunderhåll, industri eller liknande område. Som person har du förmågan att ta eget ansvar och initiativ för att säkerställa leverans mot kund. Vi tror också att du är flexibel och har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetet kräver att du är noggrann som person och har en utvecklad kvalitets- och säkerhetsmedvetenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du har:

  • Någon form av mekanisk/praktisk gymnasial- eller eftergymnasial utbildning.
  • Några års erfarenhet inom tillverkande industri.
  • Kan följa regelverk och instruktioner och har anlag att arbeta med händerna.
  • Behärskar svenska och engelska flytande i så väl tal som skrift.
  • B-körkort

Det är meriterande med en bakgrund som flygmekaniker eller arbetat med komponentunderhåll och/eller erfarenhet av att ha arbetat i en Part 145 flygverkstad tidigare.

Tjänsten är placerad i Nyköping. Tjänsteresor kan förekomma då arbete ibland sker på annan ort.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här