Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikingenjör för teknisk support

Linköping, Sweden
Closing date: 2 February 2023

Din roll

I denna roll arbetar du med avvikelser som uppstår hos kund, egen produktion lokalt eller hos underleverantörer. Du ansvarar för att utföra tekniska bedömningar och besluta om hur avvikelser på produkten ska åtgärdas. Du arbetar nära kvalitet och produktion för att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen. Mestadels sker avvikelserna i egen verkstad lokaliserad i Tannefors (Linköping). Arbetet innebär också att ge förslag på hur produktionen kan förbättras för att fel ska förhindras i framtiden. Ditt arbete kommer att innehålla många kontaktytor med specialister inom  konstruktion, material och process, hållfasthet med flera.

Rollen innebär ett stort ansvar då du tar tekniska beslut som påverkar produktens flygsäkerhet. Du är synlig och efterfrågad i verksamheten och du får ett stort kontaktnät. Besluten dokumenteras på engelska eftersom vi har internationella kunder och leverantörer.

Du ingår i ett team av ca 6-7 personer.

Din profil

Vi letar efter dig som är ingenjör och trivs med att nätverka! Vi söker dig som är kommunikativ, samarbetsvillig och prestigelös samtidigt som du har stor personlig integritet då kvaliteten inte får försummas.

Du har ingenjörsutbildning på högskolenivå eller motsvarande med inriktning mot mekanik, konstruktion, hållfasthet och gärna med några års erfarenhet. Du har ett konstruktivt tänkande och stimuleras av att samarbeta med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner. Erfarenhet av produktionstekniskt arbete eller arbete i produktion är värdefullt.

Goda kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation sker på engelska, samt att stor del av vår dokumentation är på engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Affärsenheten Aerospace Systems som igår affärsområdet Aeronautics. Aerospace Systems levererar flygplansstruktur med ingående system med helhetsansvar för utveckling, industrialisering och produktion av delar till civil flygindustri över hela världen. Våra kunder är främst Airbus och Boeing och bl.a. T-7A programmet ingår i verksamheten.

Ingenjörsorganisationen söker nu en erfaren konstruktör eller beräkningsingenjör som vill arbeta produktionsnära till sektionen Tekniskt stöd där konstruktion, hållfasthet, vikt och tekniskt produktionsstöd ingår. Sektionen består av 36 medarbetare som jobbar med utvecklingsprojekt, produktförbättringar och tekniskt stöd till produktion och våra kunder.

Vi arbetar som team med utvecklingsuppdrag, ändringstjänst och direkt operativt stöd till vår produktion. LEAN är grunden i den filosofi som gäller hos oss och utveckling av affärsmässighet och konkurrenskraft är viktiga mål.

Inom Aerospace Systems jobbar vi mycket med våra värderingar; Kunnande, Förtroende och Vilja. Vi värdesätter starkt individer som har ett öppet sinne med en vilja att uppnå mål och att utvecklas samt som gärna delar med sig av sina kunskaper och idéer. Vi ställer stor vikt vid samarbetsförmåga och ser gärna team som jobbar tillsammans.

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.