Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör - bli en del av Saab i Karlstad!

Karlstad, Sweden
Closing date: 17 October 2023

Vi vill förstärka vårt team med ingenjörer på vårt Karlstadskontor. Därför söker vi nu dig som är en innovativ och teknikintresserad mekanikkonstruktör med intresse av att arbeta i fronten av teknikutveckling.

Din framtida utmaning

I rollen som mekanikkonstruktör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att utveckla nya produkter till försvarsindustrin och förvalta befintliga. Dagarna är dynamiska med växlande tempo, men rollen är bred och ofta får mekanikkonstruktören en central plats som ger många viktiga kontaktytor.

Vanligt förkommande arbetsuppgifter som mekanikkonstruktör:

  • 3D-modellering, programvara som huvudsakligen används är CATIA 3DExperience.
  • Förbättringsförslag på tekniska lösningar att implementera i nya eller befintliga produkter.
  • Konstruktion i utveckling av nya produkter.

Placeringsorten för denna tjänsten är i Karlstad.

Din profil

Din huvudsakliga uppgift som konstruktör blir att designa och utveckla mekaniska lösningar till våra produkter, det sker genom att samarbeta med andra funktioner. Vi ser därför att du behöver vara prestigelös och ödmjuk samt samarbetsinriktad vilket för oss innebär att både dela egen kunskap och expertis men att också vara lyhörd för andras input.

I rollen arbetar du i alla faser av produktens livscykel - från studier till moget system. Rollen innebär att du arbetar med flera av våra produkter och hela system där mekanik har en central funktion.

Kompetenskrav

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande.
  • Några års erfarenhet inom mekanikkonstruktion.
  • Flerårig erfarenhet av CATIA 3DX eller liknande modelleringsprogram.

Meriterande

  • Erfarenhet av tillverkningsindustrin.
  • Erfarenhet av produktutveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.