Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör Electrical Installation Design

Linköping, Sweden
Closing date: 23 August 2024

Lockas du av att utveckla framtidens stridsflygsystem och av ett arbete som gör skillnad? Ta då chansen att bli en del av vårt fantastiska gäng som designar och ansvarar för systeminstallationen i våra flygande farkoster!

Din framtida utmaning

Vi behöver komplettera vårt team med ytterligare en kompetent medarbetare, som vill arbeta med systeminstallation. Du erbjuds ett roligt och intressant jobb där du får vara med och designa kablage och mekaniska artiklar för installationen av hela elsystemet i flygplan. Du får dessutom möjlighet att tillsammans med kollegor driva förbättringar och utveckla vår metodik.

Du kommer att tillhöra ett team om ca 25 personer som tillhör området System Installation Design. Området ansvarar för systeminstallationen i Saabs flygande produkter, så som Gripen och T-7. Vår design finns i hela flygplanet, vilket leder till att du kommer skapa dig en bred produktkunskap och kommunicera mycket med andra områden inom affärsenheten Gripen.

Som konstruktör inom elinstallation kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

  • Design av kablage och mekaniska delar i CATIA V5, från koncept till färdig produkt. Underlaget framställs enligt den senaste MBD-metodiken, helt ritningslöst.

  • Tätt samarbete med andra konstruktörer inom området, men också med andra discipliner såsom skrovkonstruktion, hållfasthet och produktionsteknik.

  • Studier för införande av ny funktionalitet i våra existerande produkter.

  • Support till produktion och våra kunder med operativa flygplan.

Den du är idag

Som person är du driven och har ett intresse av produktutveckling. Du är van att samarbeta med andra och har förmågan att kommunicera med både teammedlemmar och andra kollegor utanför din avdelning. Du är strukturerad och öppen för att anpassa dig till nya förutsättningar.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • Utbildning (t.ex. YH, Högskole- eller Civilingenjör) eller arbetslivserfarenhet inom konstruktion eller annat relevant tekniskt område.

  • Erfarenhet inom CAD, företrädelsevis inom CATIA V5.

  • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av konstruktion eller tillverkning av kablage, mekanik, elektromekanik eller angränsande områden. Har du bakgrund inom eller intresse av flyg, ser vi även det som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

System Installation Design består av fyra sektioner med totalt ca. 65 medarbetare, som inrymmer all systeminstallation. Vårt gemensamma ansvar är att effektivt utveckla och supporta dagens och framtidens stridsflygsystem genom att tillhandahålla kompetens i världsklass inom teknologi och ingenjörskonst.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här