Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör för utveckling av undervattensfarkost

Linköping, Sweden
Closing date: 2 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Undervattensdomänen är en miljö som ställer unika krav på utformningen av de produkter som är ämnade att verka inom den. Sådana produkter förväntas verka ljudlöst i ett svart kallt mörker, i en miljö utan syre och med ett omgivande tryck många gånger större än vad som återfinns ovan ytan. Många system för kommunikation och navigering som vi förlitar oss på ovan ytan kan inte användas under den. Som konstruktör hos oss blir det ditt jobb att lösa att våra produkter fungerar i dessa utmanande förhållanden.

Uppgiften innefattar utveckling av en ny undervattensfarkost ämnad att användas för flera olika applikationer. Vi förväntas inte bara utveckla en farkost utan arbetet innebär även utveckling av de kringsystem och utrustning som krävs för att kunna använda en undervattensfarkost.

Arbetet kommer drivas av ett team. Varje teammedlem är en viktig kugge som får stor frihet att själv kunna ta ansvar och driva sin del av uppgiften. Naturligtvis finns alltid teammedlemmar, kollegor och andra som stöd.

Vår arbetsplats präglas av prestigelöshet och ett gott samarbete där vi löser våra uppgifter tillsammans. Arbetet sker i en miljö som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Programvara som används inom sektionen för CAD är Catia V6(3DExperience).

Din profil

Vi söker dig som trivs med att samarbeta med andra men också tycker om att ta mycket eget ansvar och självständigt driva dina arbetsuppgifter. Vi tror att du har ett genuint intresse för teknik och tycker att det är roligt at hjälpa till där det behövs (t.ex. prototypbygge eller provning).

Önskvärda kvalifikationer:

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande

  • Några års arbetslivserfarenhet

  • Kunskap i något CAD-verktyg

  • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

  • B-körkort

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här