Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekanikkonstruktör till Malmö/Karlskrona

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
2 November 2021
Apply for this job!

Din roll

Arbetet som mekanikkonstruktör inom sektionen Propulsion innebär konstruktion inom såväl nybyggnation som modernisering av mekaniska konstruktioner till fartyg. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med tex beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal. På Saab Kockums arbetar vi nära kunder, leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåts och ytfartygssegmenten!

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

  • Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD (Creo)
  • Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
  • Kravanalys, installations- och produktionssupport


Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Placeringsort är Malmö eller Karlskrona beroende på önskemål.

Din profil

Vi söker dig som är mekanikingenjör, med några års erfarenhet eller i början av din karriär. Du gillar att konstruera och löser problem både genom att organisera, hjälpa och kommunicera. Produkternas komplexitet och höga grad av juridiska krav ställer krav på dig att kunna ta till dig och processa mycket information och riktlinjer från standarder, databaser etc. Du är bekväm med att förmedla information såväl verbalt som skriftligt. Då du verkar mot många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga. Då vi arbetar med både moderniseringar av befintliga fartyg och utveckling av nya produkter i längre projekt krävs noggrannhet och uthållighet.

Krav:

  • Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
  • Flytande svenska; muntligt och skriftligt
  • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska, muntligt och skriftligt


Meriterande:

  • Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, särskilt marin industri är meriterande
  • Erfarenhet från 3D-modellering och ritningsframtagning i Creo och Windchill
  • Erfarenhet av svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner och toleransanalyser
  • Körkort


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

På området Mechanical Systems and Design är vi idag ca 80 medarbetare uppdelade på fem sektioner där Propulsion utgör 15 stycken konstruktörer och systemingenjörer. Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kunniga ingenjörer inom ett antal olika tekniska discipliner, så som hållfastighet och produktion, ansvara för att ta fram lösningar för att uppfylla krav på funktionalitet, installation och arbetsmiljö för utrustning och fartygspersonal. Propulsion är ett sammansvetsat team med målet att tillsammans leverera och bidra till en kultur där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Saab Business Areas
Inside our leading naval factory

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Anette Nilsson, rekryterande chef + 46 734 34 15 91


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.