Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör till Saab Dynamics Karlskoga

Karlskoga, Sweden
Closing date: 21 August 2022

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som konstruktör kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom understödsvapen och ammunition. Detta innebär utveckling och förvaltning av vår produktflora, men även nyutveckling inom området. I praktiken kommer du att arbeta med utredning, design och mekaniklösningar, skapa ritningar och dokument för både nya produkter och till ändringshantering/förvaltning.

Stor del av arbetet sker i CAD (3Dx), affärssystemet IFS och kringliggande miljöer.
Du kommer att arbeta självständigt men ingår även i olika team kopplat till produktvård och utvecklingsprojekt inom mekanik.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Din profil

Vi söker dig som har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann, samt tycker om ordning och reda. Du gillar att konstruera i CAD, och tycker det är roligt att lära dig nya saker.
 

Krav:

  • Utbildning: högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik eller motsvarande erfarenhet

  • CAD

  • Service minded, gilla att jobba i team och i en lärande organisation

  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift, på både svenska och engelska

Meriterande:

  • Erfarenhet av mekanikkonstruktion

  • Erfarenhet från mekanisk bearbetning

  • Vana att hantera olika kravställningar och regelverk.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är utåtriktad och drivande i ditt arbete. Du är prestigelös med en god förmåga att ta egna initiativ och är van att självständigt strukturera och driva ditt arbete framåt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Läs mer om oss här

Mekanikavdelningen består idag av ca 200 personer uppdelat på 2 kontor, i Karlskoga och i Linköping. Vi söker nu medarbetare till Dammbro i Karlskoga.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.