Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör till Saab Kockums

Karlskrona, Sweden
Closing date: 30 September 2022

Saab Kockums söker Mekanikkonstruktörer som vill bygga ubåt

Är du sugen på att designa och underhålla ubåtar?

Din roll

Rollen som konstruktör hos oss på Outfitting innebär att integrera mekanik och se till att vi får plats med all utrustning som behövs ombord på ubåten. Det är en komplex produkt och dagligen stöter man på utmaningar som kräver att man tänker utanför boxen samtidigt som det finns regler och standarder att förhålla sig till.

En ubåt består av många system, vilket gör jobbet som konstruktör innehållsrikt med en stor teknisk bredd som kräver samarbete inom och mellan olika avdelningar. På Saab Kockums är utvecklingsmöjligheterna för dig som konstruktör många. Kanske vill du fördjupa dig inom något specifikt t.ex. rördragning, stålinstallationer eller svets alternativt trivs du bättre med att arbeta övergripande med produktutveckling.

På Outfitting är vi cirka 140 medarbetare uppdelade i sex sektioner och vi är en blandning med nyexaminerade och erfarna konstruktörer som varit här länge och har många års erfarenhet inom branschen som man kan lära sig av.

Din profil

Du behöver ha förmågan att reda ut komplexa och ibland relativt oklara uppgifter i team, men även på egen hand. För att lyckas i rollen som mekanikkonstruktör hos oss behöver du ha en examen som högskole- eller civilingenjör eller motsvarande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Frågor om tjänsten?
Vänligen kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator:  linnea.nilsson3@saabgroup.com
 

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.