Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör till Ubåt

Malmö, Sweden
Closing date: 30 August 2022

Mekanikkonstruktör till ubåt

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som för vad som är tekniskt möjligt. Vill du utveckla produkter i världsklass? Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Nu söker vi mekanikkonstruktörer till sektionen Propulsion. Rollen innebär konstruktionsarbete, inom nybyggnation av ubåt samt modernisering av mekaniska konstruktioner till ubåtar. System och konstruktioner inom Propulsion är exempelvis dieselmotorer, avgaskomponenter, framdrivning och roderkomponenter.

Arbetet sker tvärfunktionellt med ett tätt samarbete med beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal. På Saab Kockums arbetar vi nära leverantörer och partners över hela världen. Tillsammans tar vi fram konstruktioner och positionerar oss som en av världens främsta aktörer inom ubåtssegmentet. Tycker du detta låter intressant? Sök då till oss på Propulsion!

Dina arbetsuppgifter kan variera, men kan exempelvis innebära:

  • Utifrån kravställning ta fram systemlösningar
  • Konstruera och granska produktutformning i 3D-CAD
  • Ritningsframtagning enligt standarder och produktionskrav
  • Installations- och produktionssupport

Propulsion är uppdelad i Malmö och Karlskrona och vi söker till båda kontoren. Resor mellan Malmö och Karlskrona förekommer och kan ibland också innebära övernattning

Din profil

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande samt är redo för en ny utmaning. Vi lägger stor vikt vid det personliga och att du ska passa i vårt team, vilket innebär att vi välkomnar personer med olika lång tid och erfarenhet inom arbetslivet. Vi bygger vår kultur, företag och vår utveckling med hjälp av varandra så det är av vikt att du har en god samarbetsförmåga och en god kommunikationsförmåga.

Du tycker om att konstruera och lösa problem. Vi arbetar med en komplex produkt och mycket krav och det ställer i sin tur krav att kunna hantera stora mängder information och riktlinjer från olika standarder, databaser och regelverk. Våra projekt sträcker sig under en längre period och det krävs båda noggrannhet och uthållighet.

Vi tycker det är extra intressant om du har erfarenhet från örlogsmarin verksamhet (särskilt marinindustrin), erfarenhet från 3D-modeelering och ritningsframtagning i Creo och Windchill samt har erfarenhet av svetsade konstruktioner, rörkonstruktioner och toleranskonstruktioner.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

På området Hull and Weapon är vi idag ca 80 medarbetare uppdelade på fem sektioner där Propulsion utgör 15 stycken konstruktörer och systemingenjörer. Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kunniga ingenjörer inom ett antal olika tekniska discipliner, så som hållfastighet och produktion, ansvara för att ta fram lösningar för att uppfylla krav på funktionalitet, installation och arbetsmiljö för utrustning och fartygspersonal. Propulsion är ett sammansvetsat team med målet att tillsammans leverera och bidra till en kultur där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Kockums levererar delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Frågor om tjänsterna?
Kontakta rekryterande chef Mats Hansson
mats.e.hansson@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.