Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Mekanikkonstruktör till Vapenhantering

Malmö, Sweden
Closing date: 31 October 2022

Mekanikkonstruktör till Vapenhantering

Vi söker nu mekanikkonstruktör till sektionen Weapon handling. En sektion på Saab Kockums som arbetar genom hela utvecklingsprocessen avseende utveckling av vapenhanteringssystem på ubåtar. Sektionen består idag av 13 systemingenjörer/konstruktörer som är placerade i både Malmö och Karlskrona.

Din roll

Hos oss utvecklar vi tunga svetsade konstruktioner med rörlig mekanik, vars funktioner är att ta ombord, rangera och stuva olika nyttolaster ombord på ubåten. Här har du möjlighet att vara med från konceptframtagning till färdig produkt. Den ena dagen är inte den andra lik, utan det är ständigt nya frågor och uppgifter som ska lösas.

Här välkomnar vi dig till att ta plats i något av våra projekt och bidra med dina styrkor och färdigheter. Du får ta del av våra kunskaper och erfarenheter och utvecklas med det. Fokus är att möta våra utmanande mål och en framgångsfaktor är att lära och ha roligt på vägen dit.

Din profil

Kanske är du precis i början av din karriär eller så är du en konstruktör med några års erfarenhet. Meriterande är om du tidigare arbetat med kravanalys eller konstruktion utav lyftdon.

Det allra viktigaste för oss är din vilja att utveckla såväl dig själv som andra, din goda samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och initiativ för att nå utsatta mål. Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och människor och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vid frågor om tjänster kontakta:

Jenny Lu, rekryterande chef, jenny.lu@saabgroup.com

Linnéa Nilsson, rekryteringskoordinator, linnea.nilsson3@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.