Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mekanikkonstruktörer

Linköping, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Lockas du av Gripen och ett arbete som gör skillnad? Ta då chansen att bli en del av vårt fantastiska gäng som designar och ansvarar för systeminstallationen i våra flygande farkoster!

Din framtida utmaning

Vi erbjuder ett roligt och intressant jobb med många olika och varierade arbetsuppgifter. Du kommer vara en del av ett konstruktionsteam inom System Installation Design som ansvarar för mekaniska artiklar och kablage i Saabs flygande produkter så som Gripen och T-7. Konstruktionerna finns i hela flygplanet, vilket leder till en bred produktkunskap och mycket kommunikation med andra områden inom affärsenhet ”Design”.

Arbetsuppgifterna inkluderar:

  • Konstruktion av mekaniska delar och/eller kablage i CATIA V5, från koncept till färdig produkt.

  • Tätt samarbete inom System Installation Design och med angränsande områden så som Skrovkonstruktion, Strukturanalys, Industrialisering, och Produktion.

  • Studier för införande av ny funktionalitet i våra existerande produkter och nya koncept.

  • Support till produktion och våra kunder med operativa flygplan.

Den du är idag

För att trivas i denna roll är du kreativ och har ett intresse av produktutveckling. Du är van att samarbeta och har förmågan att kommunicera med både teammedlemmar och andra intressenter varför färdigheter i både svenska och engelska är krav. Du är strukturerad och öppen för att anpassa dig till nya förutsättningar.

Du har:

  • Utbildning (t.ex. KY, Högskole- eller Civilingenjör) eller arbetslivserfarenhet inom konstruktion eller annat relevant tekniskt område.

  • Erfarenhet inom CAD, företrädelsevis inom CATIA V5.

  • Färdigheter i kommunikation på svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

Meriterande:

  • Erfarenhet av konstruktion eller tillverkning av kablage, mekanik, hydraulik, skrov, elektromekanik eller angränsande områden.

  • Bakgrund eller intresse av flyg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du kommer ingå i ett team där vi tillsammans hjälps åt för att nå våra mål och komma framåt med våra intressanta produkter och projekt. Vi har många olika uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling. Du kommer vara en del av avdelningen Design Airframe & Vehicle Systems som konstruerar flygande produkter. Teamet består främst av konstruktörer med bas i Linköping.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.
 

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mer här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.