Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekanisk konstruktör av verktyg till framtida flygsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
20 January 2022
Apply for this job!

Vi söker nu en driven och engagerad person som kan vara med och konstruera verktyg för Gripen och framtida flygsystem. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din framtida utmaning

Vi inom Aeronautics Utveckling står inför spännande utmaningar att möta framtiden med ökad internationalisering i form av nya kunder och partners samt krav på effektivisering och lönsamhet. Nu förstärker vi vårt team med en konstruktör inom verktygskonstruktion. Vi söker en mekanikingenjör som vill jobba i fronten av teknikutveckling.

Din roll

Din  huvudsakliga uppgift är att utifrån en flygplanskonstruktion ta fram koncept på verktygslösning för att kunna bygga ihop flygplanet på ett effektivt, ergonomiskt och ekonomiskt sätt. Du kommer att ha möjligheten att bygga upp ett brett kontaktnät främst inom produktion, verktygstillverkningen samt utvecklingsavdelningen men även inom övriga funktioner på Saab Aeronautics.

Arbetet inkluderar bl.a:

  • Att designa konstruktionslösningar i både nya och pågående projekt från tidiga konceptstudier till färdig produkt i Catia V5.
  • Beroende på erfarenhet, granska och godkänna ritningsunderlag och tekniska underlag.
  • Kontakter med internationella partners, externa leverantörer och interna avdelningar såsom konstruktion, produktion, produktionsteknik, kvalitet, systeminstallation och systemutveckling.
  • Delta i förbättringsprojekt för effektivisering av produktionen

Din profil

Vi söker dig med några års erfarenhet från mekanisk konstruktion och som är intresserad av att jobba med högteknologiska produkter.

Du är lösningsorienterad och självgående med en vilja att hela tiden utvecklas och på sikt bredda sig inom hela sektionens ansvarsområden. Du är driven och engagerad och har ett genuint intresse för komplexa tekniska produkter och oavsett bakgrund är det viktigt att du har ett stort intresse av att lära dig nya saker och att du tar ansvar för din personliga utveckling.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom hög social kompetens och samarbetsförmåga då arbetet innebär många interna och externa kontakter.

Du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom mekanikkonstruktion
  • Stort intresse av teknik
  • God kunskap i CAD, exempelvis Catia V5 eller liknande
  • Erfarenhet av VPM V5
  • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Industrialisering är en enhet inom Airframe and Vehicle Systems inom Aeronautics och består idag av ca 160 anställda och konsulter. Avdelning Industrialisering är ansvariga för att industrialisera alla produkter inom Aeronautics. Vi är ansvariga för produktionsteknik inom Detaljtillverkning, Elektronik, Mekanik, Sammanbyggnad, Slutmontering samt Hangar och Verktygskonstruktion för Gripen CD/EF och T7. Industrialisering har även ett ansvar att kompetensförsörja vid modifieringar av Saab340/2000.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är 2012-01-20. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Du kan ansöka på aningen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.