Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mekanisk konstruktör av verktyg till framtida flygsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 October 2021
Apply for this job!

Vi söker nu en driven och engagerad person som kan vara med och konstruera verktyg för Gripen och framtida flygsystem. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din framtida utmaning

Vi inom Aeronautics Utveckling står inför spännande utmaningar att möta framtiden med ökad internationalisering i form av nya kunder och partners samt krav på effektivisering och lönsamhet. Nu förstärker vi vårt team med en konstruktör inom verktygskonstruktion. Vi söker en mekanikingenjör som vill jobba i fronten av teknikutveckling.

Din roll

Din  huvudsakliga uppgift är att utifrån en flygplanskonstruktion ta fram koncept på verktygslösning för att kunna bygga ihop flygplanet på ett effektivt, ergonomiskt och ekonomiskt sätt. Du kommer att ha möjligheten att bygga upp ett brett kontaktnät främst inom produktion, verktygstillverkningen samt utvecklingsavdelningen men även inom övriga funktioner på Saab Aeronautics.

Arbetet inkluderar bl.a:

  • Att designa konstruktionslösningar i både nya och pågående projekt från tidiga konceptstudier till färdig produkt i Catia V5.
  • Beroende på erfarenhet, granska och godkänna ritningsunderlag och tekniska underlag.
  • Kontakter med internationella partners, externa leverantörer och interna avdelningar såsom konstruktion, produktion, produktionsteknik, kvalitet, systeminstallation och systemutveckling.
  • Delta i förbättringsprojekt för effektivisering av produktionen

Din profil

Vi söker dig med några års erfarenhet från mekanisk konstruktion och som är intresserad av att jobba med högteknologiska produkter.

Du är lösningsorienterad och självgående med en vilja att hela tiden utvecklas och på sikt bredda sig inom hela sektionens ansvarsområden. Du är driven och engagerad och har ett genuint intresse för komplexa tekniska produkter och oavsett bakgrund är det viktigt att du har ett stort intresse av att lära dig nya saker och att du tar ansvar för din personliga utveckling.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom hög social kompetens och samarbetsförmåga då arbetet innebär många interna och externa kontakter.

Du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom mekanikkonstruktion
  • Stort intresse av teknik
  • God kunskap i CAD, exempelvis Catia V5 eller liknande
  • Erfarenhet av VPM V5
  • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Befattningen innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av

Industrialisering är en enhet inom Airframe and Vehicle Systems inom Aeronautics och består idag av ca 160 anställda och konsulter.


Avdelning Industrialisering är ansvariga för att industrialisera alla produkter inom Aeronautics. Vi är ansvariga för produktionsteknik inom Detaljtillverkning, Elektronik, Mekanik, Sammanbyggnad, Slutmontering samt Hangar och Verktygskonstruktion för Gripen CD/EF och T7. Industrialisering har även ett ansvar att kompetensförsörja vid modifieringar av Saab340/2000.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Sista ansökningsdag 2021-10-31.