Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Microsoft Intune-specialist

Linköping, Sweden
Closing date: 15 December 2022

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta. Söker du en ny utmaning och vill vara med på vår resa gällande MDM så är detta en tjänst för dig.
 

Din kommande utmaning:

I rollen som Microsoft Intune expert och Mobile Device Management-tekniker kommer du bland annat arbeta med förvaltning av våra mobila enheter med fokus på Microsoft Intune. Vi i team Collaboration är ett tight team och arbetar med hjälp av ett agilt arbetsätt. Vi förvaltar och utvecklar våra tjänster med säkerhet och effektivisering som ledord, och här kommer du vara en självklar katalysator för att vi tillsammans ska nå en bra lösning. Vi har en bra teamkänsla och vi samarbetar för att nå våra tydliga mål. Collaboration ansvarar idag för alla tjänster inom området som våra kollegor använder dagligen för att kollaborera; Skype, Mattermost, Exchange och applikationer för mobila deviser är några exempel.

Exempel på vad du kommer jobba med är:
 

 • Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system

 • Delta i projekt kopplat till teknikplattformen

 • Vara en del i drifts och support teamet, utföra felsökning, installationer

 • Patchhantering och uppgradering av servermiljön

 • Säkerställa efterlevnad av gällande säkerhetskrav

 • Aktivt delta i teknikförbättringsarbete

Den du är idag:

Vi söker dig som har erfarenhet och förmåga att hantera ovanstående utmaningar. Oavsett om du är junior eller senior inom området så har du ett stort intresse inom området. För att trivas i tjänsten tror vi att du har ett brett intresse av IT där du drivs av att få utveckla nya kompetensområden.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet inom:

 • Microsoft Intune

 • Powershell

 • Ubuntu Linux

 • VMware airwatch, Workspace one, Horizon view

 • vsphere

 • Android Enterprise

 • Apple IOS

 • Windows 10

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

m du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.