Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Miljö och kemiingenjör

Arboga, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Är Du en driven Miljö-/kemiingenjör med erfarenhet av arbete med miljö- och kemikalielagstiftning? Har Du även tidigare erfarenhet av att arbeta kundorienterat i team? Då kan du vara precis den vi söker efter när vi nu söker en ny kollega till oss på sektion Fleetmanagement and Chemical Services i Linköping, Arboga och Uppsala.

Din roll

I din roll som Miljö och kemiingenjör i teamet på Environmental and Chemical Services (ECS) kommer du att delta i vårt kundstöd till våra kunder Försvarsmakten (FM) med deras verksamhet speciellt inom flyg och Försvarets Materielverk (FMV). Vi arbetar även i större projekt inom Saab AB och samarbetar med våra systemingenjörer.

Arbetet inkluderar:

  • Stötta våra uppdragsgivare i att identifiera och ersätta material och kemiska produkter
  • Upprätta och underhålla teknisk dokumentation och regelverk map kemiska produkter
  • Upprätta återvinningsmanualer och utföra riskanalyser inför avveckling
  • Lagbevakning och analys om hur förändringar i lagstiftning påverkar våra uppdragsgivare

Din Profil

Till den här tjänsten söker vi dig som har en utbildning inom kemiområdet (kandidatexamen eller högre). Vi tror att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du är noggrann och lägger stor vikt vid att uppfylla de kvalitetskrav som finns. För att lyckas i rollen tar du också initiativ och det faller sig naturligt för dig att strukturera och på ett självständigt sätt driva dina uppdrag i mål i resultat, tid och kostnad.

Krav för tjänsten:

  • Högskoleutbildning inom kemiområdet
  • Relevant arbetslivserfarenhet inom området miljö/kemi
  • Kunskaper inom kemikalielagstiftningen såsom REACH och CLP
  • Erfarenhet av att arbeta med kundrelaterade frågor

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom produkter och tjänster inom försvarssektorn samt god kännedom i hantering av stora mängder data (i t.ex excel).

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Avdelningen CAMO and Logistic Services inom affärsområde Aeronautics och vårt team som tillhandahåller tekniskt såväl som kemiskt stöd till våra kunder. Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab erbjuder en arbetsplats som prioriterar sitt åtagande om att skapa en hälsosam balans mellan arbete och fritid för alla medarbetare. Bra arbetskultur, generösa förmåner, flexibla arbetstider och ett aktivt föreningsliv är några av förutsättningarna som erbjuds våra anställda.

Känns det här jobbet intressant? Tveka inte att söka redan idag! Vi använder oss av löpande rekrytering i den här processen. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.