Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Miljö och materialingenjör

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Vill du vara med och vidareutveckla världens främsta ledningssystem? Just nu söker vi på Combat Systems vår nya Miljö och- Materialingenjör!

Våra produkter används på fordon och marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands och behöver nu bli fler eftersom våra system är alltmer efterfrågade.

Är du ingenjör med inriktning mot miljö och material? Är du analytisk lagd och har förmågan att skapa goda relationer och samarbeten? Då kan du vara perfekt hos oss!

Din roll

Hos oss kommer du att i huvudsak arbeta inom våra utvecklings- och leveransprojekt med spännande teknik i avancerade system. Du är med i projektens alla faser från initial kravanalys via utveckling, produktion, vidmakthållande till utfasning. Du kommer också att ha en mängd kontakter med både interna och externa parter samt delta i olika nätverk och forum.

Arbetet omfattar i huvudsak att:

  • Hantera miljölagkrav, ta fram materialdeklarationer och SCIP-rapportera
  • Föreslå utfasning/substitution av kemikalier/material
  • Stödja i materialval
  • Stödja val av tillverkningsprocesser
  • Stödja och genomföra kvalitetskontroller
  • Genomföra material-/felanalyser

Din profil

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör och har arbetat några år med material och/eller miljöfrågor. Har du jobbat med miljölagstiftning och substitution av kemikalier och material samt materialvetenskap är det mycket meriterande. Vi tror att du arbetar bra i team och har god nätverksförmåga. För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad, tycker om att tänka analytiskt, strategiskt och kommersiellt.

Nödvändiga färdigheter:

  • Civil- eller högskoleingenjör i materialteknik med miljöfokus, eller motsvarande.
  • Erfarenhet av produktutveckling
  • Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska och svenska, skriftligt och muntligt

Utöver ovanstående egenskaper sätter vi stort värde på personliga egenskaper, förmåga att bidra med positiv energi, att du är bra på att entusiasmera, engagera och kommunicera och på så sätt få alla i teamet att jobba mot samma mål. 

Placeringsort är Järfälla och det kan förekomma resor i tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på svenskt medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.