Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mission Support Systems söker flygprovingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 20 April 2023

Saabs provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av Gripen!

Din roll

Arbetet som flygprovingenjör innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får bland annat ta fram provmetodik och provprogram, förbereda och leda prov i olika provstationer samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan.

Att som huvudområde arbeta med systemtest i MSS innebär att du analyserar, skriver, utför och avrapporterar mjukvarutestning. Det är tester på integrations- och systemnivå av MSS och gränsytan mot externa system såsom flygplan. Teamet arbetar även till stor del med stöttning av övriga flygprov i samband med provverksamhet.

Rollen som flygprovingenjör innefattar ett utbildningsprogram som kommer ge dig en kontinuerlig möjlighet till fortsatt utveckling. Det kan även finnas möjlighet att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Arbetet sker till största del i projektform. Du som flygprovingenjör arbetar med provrelaterade frågor i de sammansatta utvecklingsteamen hela vägen från design till verifierad och validerad produkt.

Din profil

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du bör vara utåtriktad, ha lätt för att ta kontakt med människor samt driven. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Du har ett genuint teknikintresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga.

Din bakgrund bör vara högskoleingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av provning eller systemutveckling är meriterande, men stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Dokumentation sker till övervägande delen på engelska och därför är goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska nödvändigt.

Eftersom vi inom området har både teknisk bredd och djup finns goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter, personlig utveckling och karriärmöjligheter inom företaget.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Läs mer om oss här

Du kommer att bli en del av ett team som ansvarar för installation, testning och validering av MSS samt stöttning till övriga områden inom flygprov. Vi har ett nära samarbete med utvecklingsavdelningen, övriga områden inom flygprovavdelningen samt kunder. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.