Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaru- och testutvecklare för inbyggda system

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
5 December 2021
Apply for this job!

Din roll

I din roll kommer du bli delaktig i hela utvecklingsprocessen, från kravanalys, design, implementation och verifiering. Dina arbetsuppgifter kan vara varierande och kan innefatta allt från drivrutiner till operativsystem samt avancerad applikationsmjukvara. Vanligtvis utvecklas mjukvaran i programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

Inledningsvis kommer du arbeta med framförallt implementation och test av SW för att komma in i våra processer och metoder. Efterhand kommer du få ta ett större ansvar.

En del av arbetsuppgifterna kan även innefatta felsökning under produktens livscykel. Vi skriver vår dokumentation i första hand på engelska. Det kan förekomma enstaka, kortare resor både nationellt och internationellt.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom området eller som är nyexaminerad ingenjör som själv parallellt skaffat sig en del praktiskt erfarenhet av inbyggda system. Du bör ha minst högskoleutbildning och gärna med inriktning mot inbyggda system och HW-nära programmering.

För tjänsten krävs kunskap inom:

 • Inbyggda system
 • C-programmering
 • Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift
   

Det är meriterande med kunskap inom:

 • Säkerhetskritiska system
 • C++, Ada, Assembler och script-språk t.ex. Python
 • Realtids OS
 • UML
 • Jira/Bitbucket/Confluence

Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som kännetecknas av våra värderingar kunskap, vilja och förtroende samt står bakom vår vision ”It´s a human right to feel safe!”. För mer information se Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Vi ser gärna också att du är:

 • Kreativ – Vi ställs hela tiden inför nya utmaningar och projekt där vi inte är helt bekanta med tekniken som ska testas.
 • Nyfiken på ny teknik – Blicka framåt för vad som kan användas i kommande projekt, labba och testa saker innan det är dags att använda dem.
 • Kommunikativ – Kommer framförallt arbeta i ett team där flera personer är inblandade. Viktigt att alla vet vad de ska göra och kunna återkoppla hur progressen i arbetet går.
 • Strukturerad – Flygindustri, kräver mycket dokumentation och att man har ordning och reda.
 • Lagspelare – Kommer oftast arbeta i ett team där flera personer är inblandade. Viktigt kunna samarbeta.
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt. Du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Annonsen löper ut 5 december 2021.

Välkommen in med din ansökan – vi ser fram emot att få träffa dig!