Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaru- och testutvecklare för inbyggda system

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
17 May 2022
Apply for this job!

Din roll

I din roll kommer du bli delaktig i hela utvecklingsprocessen, från kravanalys, design, implementation och verifiering. Dina arbetsuppgifter kan vara varierande och kan innefatta allt från drivrutiner till operativsystem samt avancerad applikationsmjukvara. Vanligtvis utvecklas mjukvaran i programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

Inledningsvis kommer du arbeta med framförallt implementation och test av SW för att komma in i våra processer och metoder. Efterhand kommer du få ta ett större ansvar. En del av arbetsuppgifterna kan även innefatta felsökning under produktens livscykel. Vi skriver vår dokumentation i första hand på engelska. Det kan förekomma enstaka, kortare resor både nationellt och internationellt.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom området eller som är nyexaminerad ingenjör som själv parallellt skaffat sig en del praktiskt erfarenhet av inbyggda system. Du har minst högskoleutbildning och gärna med inriktning mot inbyggda system och HW-nära programmering.

För tjänsten krävs kunskap inom:

 • Inbyggda system
 • C-programmering
 • Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift
   

Det är meriterande med kunskap inom:

 • Säkerhetskritiska system
 • C++, Ada, Assembler och script-språk t.ex. Python
 • Realtids OS
 • UML
 • Jira/Bitbucket/Confluence

Vi söker medarbetare som vill arbeta i en miljö som kännetecknas av våra värderingar kunskap, vilja och förtroende samt står bakom vår vision ”It´s a human right to feel safe!”. För mer information se Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Vi ser gärna också att du är:

 • Kreativ
 • Nyfiken på ny teknik
 • Kommunikativ
 • Strukturerad
 • Lagspelare

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag, dock senast 17 maj

Välkommen in med din ansökan – vi ser fram emot att få träffa dig!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt. Du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.