Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruarkitekt till Underwater Systems – Kockums

Linköping, Sweden
Closing date: 18 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I rollen som mjukvaruarkitekt inom affärsenheten Underwater Systems kommer du att jobba med mjukvaruarkitekturen utifrån nuvarande struktur, strategier och framtidssäkring av våra system.

Rollen innefattar bland annat ansvar för och framtidssäkra mjukvaruarkitekturen likväl som att svara för systemintegrationen i våra produkter. Våra produkter inkluderar autonoma och fjärrstyrda farkoster, torpedsystem och sensorsystem.

Vi erbjuder:

  • Möjligheter att jobba mot olika produkter inom undervattenssystem

  • Möjligheter att vara delaktig i hela utvecklingsprocessen inklusive systemarbete, kravhantering, design, implementation, test och leverans.

  • Möjligheter att påverka hur och vart vi är på väg genom teknikstudier och teknikspaningar för att bibehålla vår innovativa och världsledande produktportfölj

  • Möjlighet att vara med vid testning och verifiering av våra produkter i sina naturliga miljöer (t ex sjöprov)

Du kommer vara del i ett agilt team som stöttar dig och din personliga utveckling hos oss. Tillsammans är ni ansvariga för mjukvara på flera nivåer; från hårdvarunära till applikation och user interface. De språk vi främst använder oss av är C/C++/Python.

Din profil

Du är civilingenjör/högskoleingenjör eller har motsvarande kunskaper, med erfarenhet av systemutveckling med fokus på arkitektur. Du har erfarenhet och intresse av att arbeta med mjukvara och dess arkitektur i alla delar av utvecklingsprocessen. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!