Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mjukvaruingenjör - Inom Primär Data, Navigering och Landning, Gripen E/F

Linköping, Sweden
Closing date: 27 February 2023

Området Flight Data & Navigation ingår i en av Aeronautics utvecklingsavdelningar och har ca 35 medarbetare fördelade på 3 sektioner. Områdets uppgift är att genomföra utvecklingsuppdrag och tekniska studier inom områden Primärdata, Navigering och Landning.

Din framtida utmaning

Du kommer tillsammans med andra att utveckla och leverera funktioner till navigationssystemet i Gripen E/F. Exempel på funktioner kan vara flygplanets fart, höjd, rörelse, position och vart det är på väg.

Du kommer att ingå i något av teknikområdets tvärfunktionella och agila team som arbetar med både system- och mjukvaruutveckling. Beroende på intresse och behov kan du välja inriktning. Rollen är mångsidig och erbjuder stor möjlighet att utveckla, bredda och fördjupa sig i teknikområdet. I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets andra teknikområden, flygprovingenjörer och piloter samt kontakter med nationella och internationella leverantörer och kunder.

På sikt finns möjligheten att få ett större ansvar och leda och styra utvecklingen inom ett funktionsområde.

Några exempel på arbetsuppgifter kan vara

  • Insamling, analys och definition av krav
  • Systemering av funktioner, skriva kod och testfall.
  • Driva frågor/utredningar och koordinera arbetet tillsammans med andra teknikområden
  • Test och verifiering av funktioner i simulatorer, riggar och stöttning vid flygprov

Din profil

  • Teknikinriktad examen från universitet/högskola och med ett intresse för mjukvaruutveckling
  • Känsla för ordning och reda, vilket behövs då arbetet till stor del består av flygkritiska system
  • God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska
  • Som person är du nyfiken och har god samarbets- och initiativförmåga

Det är meriterande om du har erfarenhet av systemarbete och/eller mjukvaruutveckling och arbete med kritiska system från t.ex. flyg- eller fordonsbranschen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Du kommer bli en del av ett härligt team med blandade åldrar, män och kvinnor som tycker om att ha kul på jobbet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Nedan kan du läsa mer om våra medarbetare och deras nuvarande projekt:

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.