Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruingenjör – Test Equipment

Arboga, Sweden
Closing date: 30 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Mjukvaruingenjör – Test Equipment

På Saab blickar vi framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

Som mjukvaruutvecklare hos oss kommer du arbeta med utveckling och support av våra testlösningar för underhåll av elektronik. Din roll kommer innebära att säkerställa att våra produkter möter de förväntningar som våra kunder och samarbetspartners ställer på våra produkters förmåga. Exempel på arbetsuppgifter är att utveckla drivrutiner till mätinstrument åt vårt egenutvecklade ramverk för automatiska testsystem.

Din profil

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av mjukvaruutveckling. Du har antingen en ingenjörsutbildning med inriktning mot mjukvara, alternativt en relevant arbetslivserfarenhet inom motsvarande område.

Som person behöver du vara driven, kommunikativ, nyfiken och prestigelös. Vi ser även att du är en teknikintresserad och social person som gillar att lösa problem, samt arbeta i team med andra kollegor

Rollen innebär nära samarbete med andra discipliner, såsom el, elektronik, mätteknik och mekanik.

För att lyckas i rollen:

  • Du har erfarenhet av programmering i C++ och C#
  • Visual Studio, Team Foundation (Azure Devops), .Net
  • Windows och Linux
  • Grundläggande förståelse för instrument och mätteknik
  • Du är en nyfiken person som gillar att lösa problem samt att arbeta i team

Det är även meriterande om du även har erfarenhet av:

  • Tidigare arbete från verksamhet där testinstrument, mätteknik, elektronik har varit delar av arbetsuppgifterna.
  • Hårdvarunära programmering

För att lyckas i uppdraget på bästa sätt har du en god samarbetsförmåga eftersom vi arbetar brett över flera team. Du tar egna initiativ och kan jobba självständigt på ett strukturerat sätt, för att leverera de åtaganden som åligger dig.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här