Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruingenjör inom Electronic Warfare till Gripen E/F

Location
Linköping, Sweden
Closing date
6 December 2021
Apply for this job!

Vill du bidra till en säkrare värld? Motiveras du av problemlösning? Vill du arbeta med avancerad teknologi i en organisation där flexibilitet och samarbete är viktiga framgångsfaktorer? Om svaret är ja, så kan du vara den mjukvaruingenjör som vi söker till vårt team inom Electronic Warfare (EW).


Din framtida utmaning

Hur får piloten en bra uppfattning av omvärlden? Hur kan man skydda sitt eget flygplan mot eventuella hot? Hur bygger man taktiska funktioner för bästa möjliga beslut i olika situationer? Här får du vara med och skapa häftiga radarvarnar och motmedelsfunktioner.

Som mjukvaruingenjör får du arbeta med utveckling av mjukvaran som krävs för nya funktioner på vårat EW system.

Du kommer att arbeta med systemdesign, mjukvaruutveckling samt integration och test av funktioner för radarvarnare och motmedelsåtgärder i det taktiska systemet i Gripen E/F.

Du kommer att ingå i ett av våra agila team. Teamen är självbestämmande med ansvar för sina respektive applikationer och funktioner. Vi arbetar med agila arbetsmetoder och en blandning av beprövade och moderna verktyg som t.ex. Git/Bitbucket, Jira, Confluence. Teamen arbetar med implementation i C++.


Den du är idag

Du har ett genuint intresse av teknik och mjukvara och trivs i agila team. Du tycker att det är intressant att arbeta i hela utvecklingskedjan från koncept till färdigt system och har inga problem att anpassa dig till förändringar under projektets gång.

Som person är du flexibel, kommunikativ och ansvarstagande. Problemlösning och tekniska utmaningar motiverar dig och du har en stark förmåga att planera och genomföra ditt egna arbete, men också att arbeta i team.

Den här rollen som mjukvaruingenjör passar dig som har:

  • Högskole- eller civilingenjörs examen
  • Gillar att jobba noggrant och systematiskt
  • Har goda kunskaper i C++.
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Om du har erfarenhet av Electronic Warfare (EW) är det meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Sektionen ”Gripen E/F Electronic Warfare” ingår i området ”Gripen E/F Sensor Systems” som har ca 65 medarbetare fördelade på 4 sektioner. Områdets uppgift är att genomföra utveckling och tekniska studier inom:

  • Radar System
  • Electrooptical Systems
  • Identification
  • Electronic Warfare

Som mjukvaruingenjör inom Electronic Warfare får du stort eget ansvar och blir en uppskattad och värdefull resurs i teamet där alla är måna om att hjälpas åt.

Sektionen arbetar med utveckling och integration av dagens och framtidens Electronic Warfare system till Gripen E/F. Vi löser denna uppgift genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara. Vi arbetar i ett multifunktionellt team som täcker hela kedjan i utvecklingen av ett delsystem, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i simulatorer och stöd vid flygprov.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Saab har 15 000 medarbetare och verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är företaget ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag som ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Det är också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.