Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruingenjör, Linux för inbyggda system

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
8 December 2020
Apply for this job!

Har du en stor passion för Linux och vill hjälpa oss att utforska de senaste teknikerna och trenderna inom mjukvarufältet?


Din roll

Som mjukvaringenjör av inbyggda system blir du en del av våra Fire Control Products. Vi utvecklar och underhåller mjukvara för bl.a. 9LV Fire Control Systems, Trackfire Remote Weapon Station och UTAAS Tank and Anti-Aircraft System. Mjukvaruutvecklingsinsatsen engagerar flera team, med distribuerat ansvar, att samarbetar för att integrera sina respektive delar i systemet. Som mjukvaruingenjör ingår du i ett utvecklingsteam med ett komplett funktionsansvar. Vi tror att en öppenhet, där allas åsikter är välkomna, är en förutsättning för både individens, och vår gemensamma, utveckling framåt. 


Du omges av kunniga, ambitiösa och hjälpsamma kollegor. Vår verktygskedja knyter effektivt ihop planering, ärendehantering och versionshantering med ett automatiserat testsystem. Continuous Delivery och DevOps är nyckelord för oss när vi strävar efter att öka produktkvaliteten och korta release-cykeln. Grunden till vår framgång och vårt bidrag till Saab ligger dock helt i alla medarbetares engagemang och vår innovativa arbetskultur. Vi kallar det Saab’s Thinking Edge .


Din arbetsplats blir i Järfälla men eftersom Saab är ett globalt företag, så kan rollen medföra vissa resor.

Din profil

För oss är det självklart att leverera komplexa mjukvarusystem på ett effektivt sätt med hög grad av automatisering och med hög kvalitet. Vi tror att du också vill det. Vi söker dig som är utbildad civilingenjör, eller motsvarande, gärna med inriktning mot objektorienterad analys och design samt mjukvaruutveckling i inbyggda system. Meriterande ämnesområde är bl.a. datavetenskap, distribuerade system, datornätverk, informationsteknik eller systemteknik.


Du är nyfiken, noggrann, positiv och vill själv utvecklas. Det är viktigt att du tycker om att arbeta med andra och är bekväm i att fråga och kommunicera med andra på ett prestigelöst sätt. Du har ett medvetet självledarskap – du är bekväm i att självständigt driva ditt arbete, ta egna initiativ när så krävs och ha god pedagogisk förmåga att kommunicera idéer och designalternativ. 


I profilen mjukvaruingenjör med specifikt kompetensområde i Linux ingår bland annat:

  • Fortsätta utveckla och förvalta befintligt Linux-distro (Saab Sonett) med tillhörande utvecklingsmiljö
  • Ta fram portningar av U-Boot för nya datorkort i ovannämnda utvecklingsmiljö
  • Tidigt vara med och planera/granska designen av nya datorkort tillsammans med vårt hårdvaruteam 
  • Aktivt påverka val av exempelvis CPU, minnen och andra diskreta komponenter som påverkar dina arbetsuppgifter när datorkortet väl ska köras igång
  • Bryta ner och planera arbetsuppgifter mot respektive projekt

Kanske har du specialiserat dig eller kommit i kontakt med något av följande områden: PowerPC, ARM, Zynq MpSoC/Arm, multicore, Ethernet, Linux, kernel drivers, TCP/IP, device trees, Yocto, POSIX Threads, GPIO, I2C, FMAN, PHY, SRIO. Oavsett kommer du få chansen att göra det hos oss! 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd samt system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Affärsenhet C2S har sin huvudsakliga verksamhet i stridsledningssystem (9LV CMS) och eldledningssystem (9LV FCS) för marina plattformar, allt från stridsbåtar och patrullbåtar till fregatter och hangarfartyg, samt ubåtar. I produktportföljen ingår även landbaserade stridsledningssystem samt samt luft- och luftburna stridsledningssystem.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Sök direkt, rekrytering sker löpande.


Sista ansökningsdag
2020-12-09

Kontaktinformation 
Thomas Lindén, Manager
thomas.z.linden@saabgroup.com 

Om du strävar efter att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i ett team-sammanhang, kan Saab mycket väl ha de perfekta förutsättningarna för dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.