Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruingenjör som vill jobba med JAS 39 Gripens styrsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 May 2022
Apply for this job!

Mjukvaruingenjör som vill jobba med Gripens styrsystem sökes!

Din framtida utmaning

Styrsystem är mitt i en intensiv utvecklingsfas av nästa generations stridsflygplan, Gripen E, och har därför behov av en eller flera mjukvaruingenjörer som brinner för programmering och testning.

Du kommer få möjligheten att medverka i utvecklingen av mjukvaran i styrsystemet genom implementering, test och integrering av säkerhetskritisk programvara i en av Gripens datorer. Arbetet sker i tätt samarbete både inom och utom teamet.

I arbetsuppgifterna ingår även att analysera testresultaten för att säkerställa att mjukvarukraven uppfylls samt att dokumentera arbetet.

Styrsystemet är centralt i Gripenflygplanet, vilket kan innebära mycket samarbete med andra delsystem och funktioner samt underleverantörer.

Genom att testa styrsystemets funktioner, skriva testprogram och analysera resultaten kommer du att lära dig om stora delar av Gripen.

Möjliga utvecklingsvägar innefattar arkitektur och design av mjukvara. Rätt person kan gå vidare mot teknisk ledning av mjukvaruutvecklingen (CSCI Manager).

Kulturen i teamen är positiv och hjälpande. Din utveckling sker stegvis genom både kunskapsöverföring mellan kollegerna och genom utbildningar. Från starten går alla medarbetare igenom ett omfattande utbildningspaket för att lära sig vår utvecklingsmetodik.

På vår sektion kommer du bli en del av ett inspirerande gäng som alla gillar att arbeta tillsammans med andra och tycker ny teknik och flyg är spännande.

Din profil

Vi lägger stor vikt på de personliga egenskaperna och söker därför dig som är kommunikativ och öppen. För att trivas hos oss ska du vara nyfiken och positiv till att lösa tekniska utmaningar, vi ser gärna att du är flexibel då det dagliga jobbet består av många olika typer av uppgifter.

Vi är breda och arbetar med flera olika tekniker, allt från automatgenererad kod och ända ner till Assembler. Du kan något eller några programmeringsspråk eller verktyg och älskar programmering. Att du behärskar översättningen från krav till strukturerat program är dock viktigast. Du är troligtvis högskole-/civilingenjör eller systemvetare med fokus på mjukvaruutveckling och har kunskap om matte, fysik och reglerteknik.

Vi ser gärna att du är analytisk, strukturerad och har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar.

All dokumentation sker på engelska, därför är goda engelskkunskaper ett krav.

Ta chansen att jobba i ett mjukvaruteam där du kan utvecklas som ingenjör inom säkerhetskritisk mjukvara!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området flygteknik är en del av affärsområdet Gripen E/F under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och prestanda för såväl Gripen C/D, E/F som framtidens flygplanssystem. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Oscar Jensen

Sektionschef

Tel: +46 10 216 25 23

Mobil: +46 734 18 25 23

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.