Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Mjukvaruingenjör Test

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 5 December 2023

Om du trivs i en värld där enastående teknik möter samarbete och kreativ problemlösning, då kan nog detta vara något för dig! Vi på Electronic Warfare and Aircraft Systems expanderar och söker nu en Systemintegratör för att vara med oss på resan att forma framtidens EW-system.

Din roll

Inom Electronic Warfare and Aircraft Systems arbetar vi med komplexa system som bland annat sitter på plattformar som stridsflygplan, där du som systemintegratör testar hela EW system med stort fokus på mjukvara.

Här kommer du att delta i förberedelser, utförande, dokumentation och analys av våra systemtester, samtidigt som du stöttar med specialistkompetens när det behövs. Automatisering och utveckling för förbättring i vår miljö kommer att vara en naturlig del av din roll. Vidare kommer du att få utvärdera resultat från både hög- och lågnivåsimuleringar samtidigt som du följer upp att hård- och mjukvara är i linje med kundens förväntningar. Ibland kan detta även innebära att du tillsammans med en utvecklingskollega får slå era kloka huvuden ihop, för att upptäcka och lösa eventuella problem som uppstår i systemet.

Vi är ett sammansvetsat team på drygt tjugo personer som växer för att möta den stigande efterfrågan. Vår grupp är välkomnande och värdesätter samarbete, positivitet och ödmjukhet!

Din profil

För att lyckas i den här rollen behöver du ha en förmåga att strukturera, dokumentera och planera ditt arbete. Vi hoppas att du har, likasom vi, har en positiv inställning och ett intresse att skapa goda samarbeten. Om du trivs med att utforska tekniska områden, ta itu med utmaningar inom världsledande teknik, då är du rätt person för oss. Vi ser även gärna att du har ett analytiskt och kvalitetsinriktat tänk genom ditt arbete.

  • Akademisk utbildning inom det tekniska fältet.

  • Ett par års arbetslivserfarenhet inom systemtest eller motsvarande.

  • Goda kunskaper i både det svenska och engelska språket, såväl tal som skrift.

  • Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och intresse av testledning, kännedom om försvarsindustrin, samt erfarenhet av att utbilda eller coacha andra.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.