Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruingenjör till Elektro-optiska system

Location
Linköping, Sweden
Closing date
16 August 2021
Apply for this job!

Mjukvaruingenjör, integration av elektrooptiska sensorer i Gripen

Vi behöver nu förstärkning av dig som vill vara med i utvecklingen tillsammans med oss av Gripens elektrooptiska system. Du kommer få jobba med spännande arbetsuppgifter i ett team där vi fokuserar på samarbete och att lära oss av varandra. 

Din roll

Som mjukvaruingenjör får du arbeta med utveckling av mjukvaran som krävs för nya funktioner på våra elektrooptiska sensorer. Du får arbeta i ett av våra multifunktionella team som täcker hela kedjan i utveckling av ett delsystem. Allteftersom du utvecklas i rollen finns det möjlighet att arbeta med mjukvarudesign, verifiering i simulatorer och stöttning till flygprov. För att lösa uppgiften har vi tillgång till flera verktyg, testriggar och provflygplan.

För att få en så bra start som möjligt anpassar vi din introduktion till dina tidigare erfarenheter och du får en handledare som hjälper dig i din nya roll.

Din profil

Vi söker dig som samarbetar bra med andra och inspireras av detta och som tycker om kommunikation med medarbetare, kunder, brukare och leverantörer. Du är en person med intresse för funktions- och mjukvaruutveckling och tycker om problemlösning och sätter dig gärna in i nya verktyg och arbetssätt.

För att trivas hos oss vill vi att du drivs och motiveras av att utveckla dig inom vårt teknikområde.

För att lyckas i denna roll tror vi att du är högskole-/civilingenjör eller liknande, alternativt innehar motsvarande kunskaper förvärvade om mjukvarutveckling på annat sätt. Vi är ute efter både dig som är nyexaminerad och dig som kanske har några eller flera års arbetsliverfarenhet. Vidare förutsätter vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad blir du en del av

Området Elektrooptiska system arbetar med integration av dagens och framtidens elektrooptiska system. På sektionen är vi ca 16 medarbetare och vi är en del av avdelningen Taktiska System som utvecklar funktioner inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, spaning och beslutsstöd. Vi ansvarar för några av flygplanets sensorer som används till målmätning och spaning.

Passar du in på ovanstående profil? Skicka in din ansökan redan idag!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.