Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvarutestare till markstödsystem för Gripen CD

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 December 2021
Apply for this job!

Vill du jobba med teknik i framkant och samtidigt vara en del av ett internationellt industriprojekt med spjutspetsteknologi? Då är detta ett jobb för dig! 

Din framtida utmaning

Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis hantera ordrar, skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. När planet landar igen utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Systemet är idag operativt hos kunder i flera olika länder.

Som mjukvarutestare är du en viktig del i teamet och jobbar tillsammans med utvecklare och systemingenjörer. I teamet är ni två MSS testare och ni planerar tillsammans projektets testbehov samt bidrar till att utveckla projektets testmetodik. Att arbeta med test i MSS innebär att du exempelvis skriver testplan, utför testning vilket innebär främst manuella tester och sedan dokumentera resultat i testrapport. Testerna innefattar integrations- och systemtester av hela MSS och gränsytan mot externa system som flygplan. Detta innebär också att flyga pass i simulator för verifiering av vissa interface. För att kunna fortsätta vara ett teknikföretag i framkant lägger vi stor vikt på personlig utveckling och vidareutbildning. Det är ett varierande arbete där möjlighet för den som vill finns tydliga karriärvägar och goda möjligheter att utvecklas både tekniskt och ledarskapsmässigt.

Din profil

Du är en engagerad, ansvarstagande, prestigelös och social som trivs med att jobba i team. Du är initiativrik, gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker samt komma till avslut.

Vad du blir en del av

Avdelningen STS (Support and Training System) består i dag av ca 300 medarbetare och vår verksamhet finns i Linköping, Arboga och Brasilien. Vi har en bred verksamhet på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Området GSS (Ground Support Systems) där bl a produkterna MSS (Mission Support System) MGSS (Mission Grouns Support Systems) and DMGS (Digital Map Generator System) består i dagsläget av ca 80 personer, nu söker vi förstärkning till MSS (Mission Support System) det teamet består i dagasläget av 14 personer.

  

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Sista ansökningsdatum 2021-12-16