Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare - omvärldssimulering och test till Järfälla, Stockholm

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 15 April 2023

Vi söker nu dig som älskar att programmera och tycker att det vore spännande att skriva kod för att simulera omvärlden till våra produkter inom Electronic Warfare.

Din roll

Inom affärsenheten Electronic Warfare and Aircraft Systems tillhandahåller vi produkter för Signal intelligence (SIGINT) och Electronic Counter Measures (ECM) för bland annat nästa generations Gripen- och Globaleye-flygplan.

Du kommer vara en viktig spelare i ett utvecklingsteam som i samarbete med andra team jobbar för att skapa högkvalitativa produkter.

Ditt teams uppgift är att simulera omvärlden/gränsytorna och skapa automatiska testfall för att säkerställa kvaliteten i våra produkter inom Electronic Warfare. Exempelvis simulerar vi centralenheten i flygplanet och stimulerar systemen med signaler som våra produkter förväntas ta emot utifrån.

Vi har stort fokus på att använda agila arbetssätt samt leva efter agila värderingar och strävar hela tiden efter att utvecklas inom detta.

Din profil

Vi letar efter dig som är utvecklare och lockas av att arbeta med högteknologiska produkter för försvarsindustrin.

Du är nyfiken och öppen för att hela tiden lära dig nya saker samt bidra till hela teamets framgång.

Du är en kommunikativ problemlösare som är intresserad av teknik och helhetsperspektivet på en produkt.

Du har goda erfarenheter av agila arbetssätt.

Du har relevant högskoleutbildning samt åtminstone några års erfarenhet inom mjukvaruutveckling. 

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi använder i dagsläget framförallt följande språk och verktyg men vill hela tiden förbättra oss så kompetens inom andra är också meriterande.

  • Java 17

  • Eclipse

  • Git

  • Jira

  • Jenkins

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer bli en del av mjukvaruenheten inom affärsenheten Electronic Warfare and Aircraft Systems på Saab i Järfälla.

Du kommer arbeta i team och samarbeta med en härlig mix av ingenjörer i en miljö där kompetensutveckling och personlig utveckling är viktigt.

Låter detta som något för dig? Sök till mitt team. Jag som är rekryterande chef heter Anna Fäldt, anna.faldt@saabgroup.com; https://www.linkedin.com/in/annafaldt

Läs gärna mer om oss och våra produkter på Saabs hemsida: https://www.saab.com/products/air/electronic-warfare

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.