Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare för SAABs Gripen och Global Eye

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 5 October 2023

Vill du vara en del i utvecklingen av signalintelligenssystem och självskyddssystem i världsklass för nästa generations Gripen och GlobalEye? Läs då vidare och ansök till oss på Verification Software!

Din roll

Verification Software behöver förstärka sektionen med drivna och kompetenta mjukvaruutvecklare med intresse i mätteknik. Vi utvecklar mjukvara för test och verifiering inom elektronisk krigföring och har en viktig roll som stöd i nyutveckling samt felsökning i befintliga produkter.

Som utvecklare kommer du aktivt att ge ditt bidrag till produktutveckling och underhåll. Du kommer att arbeta i agila team som spider sina kunskaper och tillåter frihet under ansvar.

Arbetet omfattar i huvudsak att:

  • Utveckla och underhålla våra testramverk som körs i våra testriggar   
  • Ta fram automatiserade testfall för utveckling av ny hårdvara
  • Utveckla och underhålla automatiserade produktionstester
  • Hjälpa till med att analysera testresultat
  • Stödja projekt under uppstartsfasen för design av testriggar
  • Stödja vid inköp av ny instrumentering till våra testriggar

Saab är ett högteknologiskt globalt företag och kommer att ge dig goda möjligheter att växa och kompetensutvecklas. Din arbetsplats finns i Järfälla, strax utanför Stockholm men enstaka resor kan förekomma. Det finns också möjligheter att arbeta kortare eller längre perioder utomlands.

Din profil

Vi söker dig som gillar att arbeta med den senaste tekniken nära hårdvara. Du har tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling och förståelse för agil utveckling. Har du kunskaper i RF (radiofrekvens) blir vi extra glada!

För att lyckas i rollen tror vi att du är en proaktiv och pålitlig lagspelare med god kommunikationsförmåga. Du söker effektiva lösningar och är öppen för att prova nytt. Du är en engagerad och kreativ person som gillar utmaningar, men du är också mån om att nå en hållbar och långsiktig balans i såväl yrkes- som i privatlivet.

Kvalifikationer för tjänsten:

  • Minst en kandidatexamen i relevant disciplin eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i programmering med Java eller C++
  • Erfarenhet av att designa, utveckla och implementera automatiska testprogram för konstruktionsverifiering och produktionstestning
  • Behärskar svenska och engelska flytande

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.