Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Mjukvaruutvecklare Gripen

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 31 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Du kommer att jobba med utveckling av Gripensystemet som är ett av världens mest avancerade stridsflygplan. Primärt kommer du att jobba med vidareutveckling och underhåll av presentations- och registreringssystem i Gripen C/D.

Din roll som mjukvaruutvecklare hos oss innebär att ha förståelse både för detaljer kring enskilda mjukvarukomponenter samt helheten för systemet och dess plats i flygplanet för att på bästa sätt kunna implementera effektiva och pålitliga lösningar.

Arbetet innebär bland annat:

 • Kravställning, design, implementation, test, verifiering samt dokumentation av mjukvarufunktioner
 • Optimering och vidareutveckling
 • Integration och funktionstestning på målplattformen i labb, simulatorer och riggar
 • Tätt samarbete med team och projektmedlemmar men även externa leverantörer

Utöver de utmaningar som finns i projekten, finns det även möjligheter till personlig utveckling, exempelvis mot ledning eller teknisk fördjupning.

Du blir en del av Tactical Avionics & Display Systems i Järfälla som ingår i affärsområdet Aeronautics. Här kommer du att samarbeta med engagerade, erfarna, kunniga medarbetare i vår organisation, som kännetecknas av ett öppet klimat, engagemang och kontinuerlig personlig utveckling.

Din profil

Vi söker dig som har en passion och förmåga att uppfinna och utveckla högkvalitativa mjukvarulösningar. Du tar dig gärna an nya utmaningar samt har en problemlösande analytisk ådra. Vi värdesätter att du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. Du har goda sociala egenskaper och kan arbeta så väl självständigt som i grupp.

Din bakgrund är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom datavetenskap, teknisk fysik eller närliggande område, med några års erfarenhet av att utveckla mjukvara för inbyggda system i C/C++. Vi värdesätter om du har erfarenhet inom något eller några av nedanstående områden:

 • Utveckling, dokumentation och optimering av inbyggda mjukvarusystem
 • Linux, U-Boot, drivrutiner, PCI Express
 • OpenGL / OpenGL ES
 • Bildbehandling / videoströmning
 • Säkerhetskritisk programvara
 • Flygteknik och avionik
 • DevOps
 • Machine Learning

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Resor kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!