Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruutvecklare, hjälp piloterna att fullfölja sina uppdrag

Location
Linköping, Sweden
Closing date
25 May 2022
Apply for this job!

Är DU en mjukvaruutvecklare med intresse för teknik, programmering och människor? Ta chansen att arbeta med världens häftigaste produkt - Gripen.
DU behövs för att hjälpa piloterna att fullfölja sina uppdrag!


Din roll

Du kommer att kunna arbeta med flera olika delar av utvecklingskedjan, från koncept, krav, systemdesign, mjukvaruutveckling samt integration och test i våra coola simulatorer (ibland med piloter!).

En typisk arbetsdag kan börja med ett kort morgonmöte med ditt tvärfunktionella agila scrumteam, där vi diskuterar status på det vi arbetar med just nu. Dagen fortsätter med varierande arbetsuppgifter där vi som team löser våra gemensamma utmaningar, och fikar. Vi arbetar med en blandning av beprövade och moderna verktyg som t ex Git/Bitbucket, Jira, Confluence och vi satsar på att följa med i den moderna utvecklingen. Mjukvaruutvecklingen sker främst i C++ men också i Ada, Python och MATLAB.

Vår vardag består av kreativitet och innovation, att tänka och pröva nya saker. För att uppmuntra det så har vi tillgång till ett stort kursutbud genom både interna kurser och LinkedIn Learning via vår kompetensportal. 

Vi är ett möjligheternas företag som ser mångfald som en tillgång där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Vi upprätthåller också en hjälpsam arbetskultur där vi frågar och lär oss av varandra samt arbetar aktivt med att respektera varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Våra sektioner:

Ruttplanering: Här hjälper du piloten att flyga den rätta och tänkta vägen genom att förmedla information om ruttplanering samt bränsleförbrukning. Du är viktig för att hjälpa piloten att klara uppdraget effektivt och säkert! Här söker vi mjukvaruutvecklare

Sensorfusion och Taktisk Styrning: Här underlättar vi för piloten genom att optimera och automatisera användningen av flygplanets sensorer - detta görs i varje given situation med situationsanalys, multi-sensorstyrning och sensorfusion! Här söker vi mjukvaruutvecklare

Kommunikation och Datalänkar: Här bygger du funktionaliteten för att piloten ska kunna kommunicera i en säker miljö - både vad gäller röst och data; krypterat och okrypterat; med andra flygplan och markkontroll. Här söker vi mjukvaruutvecklare och apparatingenjörer


Din profil

Vi ser att du har en teknisk högskoleutbildning med inriktning mot mjukvara, t.ex. Datateknik, Mjukvaruutveckling eller liknande. Då vi inom området har en mycket stor teknisk bredd och djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och personlig utveckling.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi tror att du har lätt för att samarbeta, är öppen för förändringar och tar initiativ i det dagliga arbetet. Du bidrar även till ett bra arbetsklimat och har en god samarbetsförmåga, något som vi värdesätter högt. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation till rekryterande chefer:

Agnieszka Johansson, sektionschef 0734-181039

Erik Kindgren, områdeschef 0734-374812


Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.