Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruutvecklare inom grafik för Gripen!

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
30 May 2022
Apply for this job!

Din roll

Du kommer jobba med att utveckla ett av världens mest avancerade stridsflygplan. Din roll som mjukvaruutvecklare hos oss innebär att ha förståelse både för detaljer kring enskilda mjukvarukomponenter samt helheten för systemet och dess plats i flygplanet för att på bästa sätt kunna implementera effektiva och pålitliga lösningar.

Du kommer att ingå i ett av våra projektteam för utveckling och optimering av bild-ramverket i Gripen E/F. Ramverket används för presentation och rendering av information på pilotens primära display i Gripen planet.

Arbetet innebär bland annat:

 • Funktionsutveckling och optimering för inbyggda system i C / C++
 • Kunna driva grafikrelaterade frågor inom avdelningen
 • Funktionstestning i simulatorer och riggar
 • Dokumentation och kvalificeringsarbete
 • Samarbete med teammedlemmar, teamledare, projektledare, kvalitets- och komponent-ansvariga

Din profil

Vi söker dig som har en passion och förmåga att uppfinna och utveckla högkvalitativa mjukvarulösningar. Du tar dig gärna an nya utmaningar samt har en problemlösande analytisk ådra. Vi värdesätter att du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. Du har goda sociala egenskaper och kan arbeta så väl självständigt som i grupp. Vi hoppas också förståss att du delar vårt intresse för flygteknik.

Din bakgrund är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom datavetenskap, teknisk fysik eller närliggande område, med erfaranhet av att utveckla mjukvara för inbyggda system i C/C++. Vi värdesätter om du har erfarenhet inom något eller några av nedanstående områden:

 • OpenGL / OpenGL ES / Vulkan
 • Utveckling och optimering av komplexa inbyggda mjukvarusystem
 • Bildbehandling / videoströmning
 • Säkerhetskritisk programvara
 • Flygteknik och avionik

Vad du blir en del av

Du blir en del av Video & Display Systems i Järfälla som ingår i affärsområdet Aeronautics. Inom mjukvarudomänen arbetar vi inom Video & Display Systems primärt med:

 • Gripen E/F  - utveckling av grafik-, video- och kartsystem
 • Gripen C/D  - vidareutveckling och underhåll av presentations- och  registreringssystem

Aeronautics inom Saab erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Du kommer att samarbeta med engagerade, erfarna, kunniga medarbetare i vår organisation, som kännetecknas av ett öppet klimat, engagemang och kontinuerlig personlig utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag och bli en del av vår växande verksamhet.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.