Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Mjukvaruutvecklare inom HMI GrE

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 November 2020
Apply for this job!

Vill du vara med om att skapa pilotens arbetsmiljö så har du nu chansen!

Vi söker nu mjukvaruutvecklare till området GrE Human-Machine-Interaction. Vi utvecklar presentationssystemet som gör att piloten får tillgång till rätt information vid rätt tillfälle.

Din framtida utmaning

Som mjukvaruutvecklare hos oss kommer du ingå i ett agilt utvecklingsteam med fokus på att utveckla funktion för Gripen E/F och kommande flygande produkters presentationssystem. Arbetsuppgifterna kan vara tydliga och kortsiktiga, men också strategiska och långsiktiga. Teamet ansvarar för integration av egen funktion genom hela processen, från design till verifiering av funktion i flygsimulator. 

Din profil

Vi söker dig med intresse för mjukvaruutveckling. Du känner dig bekväm med programmering i C++ eller .Net och WPF. Du är lösningsorienterad person som trivs med att arbeta fram kravställd funktion tillsammans med andra teammedlemmar. Eftersom presentationssystemet är en central funktion i flygplanet med många intressenter ställer vi höga krav på god samarbetsförmåga.  

Du har:

  • Eftergymnasial utbildning, t.ex. ingenjörsutbildning eller motsvarande.
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande erfarenheter:

  • mjukvaruutveckling av komplexa system
  • tidigare GrE verksamhet
  • arbete i stora projekt

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

  

Vad du blir en del av

På området för Human-Machine Interaction (HMI) är vi ansvariga för att integrera alla displayer i cockpit och utveckla symboliken som visas på dessa displayer. Vår huvudfokus är att underlätta pilotens arbete och optimera presentationssystemet så att tillgång till rätt information, vid rätt tidpunkt finns hela tiden. Informationen kommer från många olika delar av materielsystemet Gripen, från visning av primär flygdata som höjd och hastighet till sikte för vapen. Vi utvecklar, som namnet antyder, länken mellan människan och maskinen.